Özel Alev Lisesi Öğrencilerinden Dağlarca'ya Kendi Sokağında Anma - Son Dakika
Güncel

Özel Alev Lisesi Öğrencilerinden Dağlarca'ya Kendi Sokağında Anma

Özel Alev Lisesi Öğrencilerinden Dağlarca\'ya Kendi Sokağında Anma

Özel ALEV Lisesi öğrencileri şair Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın doğumunun 100. yılı nedeniyle Kadıköy Fazıl Hüsnü Dağlarca Sokak'ta bir anma programı düzenlediler.

12.05.2014 10:59

Özel ALEV Lisesi öğrencileri şair Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın doğumunun 100. yılı nedeniyle Kadıköy Fazıl Hüsnü Dağlarca Sokak'ta bir anma programı düzenlediler. 14 Mayıs'ta, saat 12.00'de yapılacak etkinliğe "Dağlarca İle" kitabının yazarı gazeteci Yasemin Arpa, "Dağlarca Günlüğü"nün yazarı Ertan Mısırlı, Yazarlar Sendikası Başkanı şair Mustafa Köz ve bulmaca yazarı İlker Mumcuoğlu da katılacak.

Şiirimizin ve Türkçemizin ses bayrağı kabul edilen Dağlarca'yı 2008 yılında kaybettik. Büyük şair yaşasaydı bugün 100 yaşında olacaktı. Ölümüne kadar Kadıköy Mühürdar'da kendi adını taşıyan sokakta oturan Dağlarca, Kadıköy'ü çok sevdiğini söylüyordu. Evinin müze ve kafeteryaya dönüştürülmesi için de vasiyette bulunmuştu ama yaşayan bir müze olmasını istiyordu, hatta adının "Dağlarca'dan Gökyüzü" olmasını istemişti. Bu isteği henüz gerçekleşmedi ama Ö. ALEV Lisesi öğrencileri şairin bu isteğine bir nebze olsun yaklaşabilmek için onu yıllarca yaşadığı bu sokakta anacaklar. Zamanın bir kısmını geçirdiği ve bazı buluşmalarını yaptığı evinin karşısındaki Hayat Cafe'de şair ve yazarlarla birlikte Dağlarca üzerine konuşacaklar, sokağın ritmine kulak vererek onun şiirlerini okuyacaklar. İlker Mumcuoğlu'nun özel olarak Dağlarca için hazırladığı bulmacayı birlikte çözecekler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özel Alev Lisesi Öğrencilerinden Dağlarca'ya Kendi Sokağında Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement