(Özel Haber) Kırıkkale'de Yapılan Kazı Çalışmasında 2 Bin Yıllık Mezar Ortaya Çıktı - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Kırıkkale'de Yapılan Kazı Çalışmasında 2 Bin Yıllık Mezar Ortaya Çıktı

(Özel Haber) Kırıkkale\'de Yapılan Kazı Çalışmasında 2 Bin Yıllık Mezar Ortaya Çıktı

Kırıkkale'de Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan kazıda 2 bin yıllık mezar ortaya çıktı.

12.06.2012 18:19

Kırıkkale'de Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürlüğü'nce yürütülmekte olan kazıda 2 bin yıllık mezar ortaya çıktı. Kapısı kırık olarak bulunan mezarın antik dönemde soyulduğu, günümüz definecilerinin de tüneller kazarak mezara ulaşmaya çalıştıkları öğrenildi.

Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürlüğü, Ankara Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun kararıyla Kırıkkale'nin yaklaşık 50 kilometre kuzey doğusunda, Balışeyh ile Sulakyurt ilçeleri sınırında bulunan Seydintepe Tümülüsü adı verilen bölgede kazı çalışması yaptı. Çalışmalar hakkında bilgi veren Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürlüğü görevlisi Can Demir Zoru, yapılan incelemede 2 bin yıllık mezara ulaşıldığını, mezar içerisinde iskelet kalıntılarına rastlandığını söyledi. Mezarın erken Roma döneminde inşa edildiğinin tahmin edildiğini ifade eden Zoru, mezarın antik dönemde soyulduğunu, günümüz definecileri tarafından da tüneller kazılarak soyulmaya çalışıldığını ancak başarılı olamadıklarını belirtti.

Kazı çalışmalarını yürüten Anadolu Medeniyetleri Müzesi Müdürü Melih Arslan ise definecilerin Türkiye'nin en büyük sorunu olduğunu dile getirdi. Mezarın Ankara Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun vereceği karar doğrultusunda koruma altına alınacağı bildirildi. - KIRIKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Kırıkkale'de Yapılan Kazı Çalışmasında 2 Bin Yıllık Mezar Ortaya Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement