Özgür Mikrofon'da Siyaset Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Özgür Mikrofon'da Siyaset Çağrısı

Özgür Mikrofon\'da Siyaset Çağrısı

81. İzmir Enternasyonal Fuarı'ndaki Özgür Mikrofon Söyleşileri'nde sıra Vatan Gazetesi'nin iki köşe yazarı Can Ataklı ve Mustafa Mutlu'daydı.

04.09.2012 10:31

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlikte "Sağlıklı, düşünen, kendi gücüyle ayakta duran" yurttaşlara siyaset çağrısı yaptı.

81. İzmir Enternasyonal Fuarı tüm hızıyla sürüyor. İzmir Sanat bahçesinde gerçekleştirilen Özgür Mikrofon Söyleşileri kapsamında iki ünlü köşe yazarı Can Ataklı ve Mustafa Mutlu okurlarıyla buluşarak, güncel politika ve gelişen sosyal olaylar üzerine düşüncelerini paylaştı. Türkiye'nin Suriye politikası, artan terör eylemleri, eğitimde yaşama geçirilen yeni uygulamalar ve tutuklu gazeteciler başta olmak üzere ülkede yaşanan sıkıntıların dile getirildiği söyleşide, dinleyicilerin de görüşlerini ifade etme imkanı bulmasıyla zaman zaman heyecanlı tartışmalar yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da söyleşiyi takip edenler arasındaydı. Özellikle siyasetin konuşulduğu anlarda söyleşiyi gerçekleştiren Ataklı ve Mutlu, sık sık Başkan Kocaoğlu'na yönelerek onun da görüşlerine başvurdu.

Türkiye'nin demokrasiyle yönetilen bir ülke olduğunu ve ülkeyi yönetme sorumluluğunun da siyasetçilerde olduğunu dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Sağlıklı, düşünen, kendi gücüyle ayakta duran insanların siyasi partilerde mutlaka ve mutlaka etkin görev alması gerekiyor. 1980'den sonra hiç uğraşmaması gereken yüzde 1'lik kesim siyasette en önde, en etkin bir şekilde yer alıyor. Bu siyasetçi yapısını değiştirmeden hiçbir yere gidemezsiniz. Siyasetle uğraşan insanlar nitelikli olacak, vatansever olacak, inançlı olacak, iradeli olacak, mücadeleci olacak" diye konuştu.

Canlı anketten Başkan Kocaoğlu çıktı

İzleyicilerden gelen yoğun istek üzerine süresini de aşarak geç saatlere kadar süren söyleşi de renkli anlar da yaşandı. Gazeteci-yazar Mustafa Mutlu, izleyicilerle birlikte bir anket gerçekleştirmek istediğini belirterek İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun görevine bir dönem daha devam etmesini isteyip istemediklerini sordu. Bu soru üzerine izleyicilerin çok büyük bir bölümü uzun süren alkışlarla Başkan Kocaoğlu'na olan desteklerini gösterdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özgür Mikrofon'da Siyaset Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement