"Özgür Tutsaklardan Tutsak Eserler" Sergisi Kadıköy'de Açıldı - Son Dakika
Güncel

"Özgür Tutsaklardan Tutsak Eserler" Sergisi Kadıköy'de Açıldı

"Özgür Tutsaklardan Tutsak Eserler" Sergisi Kadıköy\'de Açıldı

Kamuoyunda Balyoz Davası tutukluları olarak bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup muvazzaf asker ve emekli subayların Hasdal ve Maltepe Cezaevlerinde yaptıkları resim, ebru ve kara kalem eserlerden oluşan sergisi Kadıköy'de açıldı."Özgür"...

25.02.2013 22:46

Kamuoyunda Balyoz Davası tutukluları olarak bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mensup muvazzaf asker ve emekli subayların Hasdal ve Maltepe Cezaevlerinde yaptıkları resim, ebru ve kara kalem eserlerden oluşan sergisi Kadıköy'de açıldı.

"Özgür Tutsaklardan Tutsak Eserler" adını taşıyan Sergide aralarında Plan Prensipler Daire Başkanı Emekli Tümamiral Cem Gürdeniz ile Harekat Daire Başkanı Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak'ın da cezaevinde yaptıkları eserlerle birlikte 11 tutuklu subayın çalışmaları yer alıyor. Vardiya Biz Platformu'nun girişimiyle Kadıköy Belediyesi'nin ev sahipliğin de açılan sergide 35 resim, 50 Ebru ile karakalem çalışmaları ve iki gemi maketi de bulunuyor.

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk'ün açılışını yaptığı sergiye Birinci Ordu Eski Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgün Doğan, Gazeteci Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Balyoz Davası tutuklu subay eş ve aileleri ile davetliler katıldı.

Sergiyi gezdikten sonra soruları değerlendirilen Nilgün Doğan, "2.5 seneyi aşkın süredir içeride tutuklu olan eşlerimizin özlediği o kadar çok şey var ki. Dışarıya çıktıkları zaman, özgürlüklerine kavuştukları zaman umarım içerideki travmayı çok kısa sürede atlatırlar ve bütün sevdiklerine bütün özlediklerine en güzel şekilde sağlıkla kavuşurlar. En önemli şeyde sağlık, birçoğu özellikle emekli olanlar içeride sağlıklarını kaybetti. Uğrunda ölmek için giydikleri üniformalarını, istikballerini o güzel mesleklerini kaybettiler. Sebep olanlar bunun hesabını asla ve asla veremeyecekler" dedi.

Kurmay Albay Mehmet Örge'nin oğlu Mehmet Can Örgen ise, "Benim babam 2 senedir tutuklu. 5 sene öncede tutuklananlar var ama hepimizin acısı aynı. Ben bu sergiyi güneş tutulmasına benzetiyorum. İlk önce hava karanlıktı, babamlar içeri girdi. Ama güneş doğdu bir şeyler oldu. Güneş tutulması oldu. Ama o tutulmadan sonra hani hafif bir ışık olur ya işte bu resimler o ışığı temsil ediyor. Ama gerçek güneş ortaya çıkınca gözümüz alışamayacak, sonra gözümüz alışacak. Terörist diye, vatan haini diye aldığınız adamlar bu kadar şerefli olabilirler mi" diye konuştu.

Röportaj sırasında duygusal anlar yaşayan ve bir ara gözyaşlarına hakim olamayan Örgen'e çevresindeki katılımcılar alkışlarla destek oldu. Duygusal anlar yaşayan Örgen'e yanında bulunan bir kadın da sarılarak moral vermeye çalıştı.

Tutuklu subayların cezaevinde yaptığı bazı ebru resimler ile kara kalem çalışmalarının satışından elde edilecek gelirin tutuklu subaylar yararına dava giderlerinde kullanılacağı ifade edildi.

Sergi, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde 25 Şubat-5 Mart tarihleri arasında gezilebilecek. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Özgür Tutsaklardan Tutsak Eserler' Sergisi Kadıköy'de Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement