Pendik'teki Cinayet Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Pendik'teki Cinayet Davasında Karar

Pendik\'teki Cinayet Davasında Karar

Sevgilisiyle plan yaparak eşini öldürdükten sonra ormanlık alana gömdüğü iddia edilen kadın ve sevgilisi ile cinayete yardım ettiği öne sürülen bir kişi müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

05.02.2014 11:40

Pendik'te sevgilisiyle plan yaparak eşini öldürdükten sonra ormanlık alana gömdüğü iddia edilen kadın ve sevgilisi ile cinayete yardım ettiği öne sürülen bir kişi müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Anadolu Adalet Sarayı 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Yeter Koç, sevgilisi olduğu öne sürülen Arslan Boz, cinayete yardım ettiği iddia edilen Murat Yılmaz ile tutuksuz sanık Vedat Fatih Yılmaz katıldı.

Son sözü sorulan Yeter Koç, suçsuz olduğunu belirterek, "Olaydan haberim yoktu. 12 yaşındaki oğlum yuvada, kızım sığınma evine gitmiş.  Eşimin ailesi 17 yaşında evlendiğimden beri beni istemedi. Zaten kalp hastasıyım. Çocuklarımın hepsi perişan oldu. 18 aydır boşuna cezaevinde yattım. Beraatimi istiyorum" dedi.

Tutuklu sanık Arslan Boz da Orhan Koç'u öldürmediğini iddia ederek, "Suçsuzum, Orhan Koç'u öldüren Murat Yılmaz'dır. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Diğer sanıklar Murat Yılmaz ile Vedat Fatih Yılmaz da suçsuz olduklarını savunarak, beraatlerini istedi.

3 kişiye müebbet hapis

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yeter Koç'u, "resmi nikahlı eşini kasten ve tasarlayarak öldürmek", Murat Yılmaz ve Arslan Boz'u da "kasten ve tasarlayarak öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Koç, Yılmaz ve Boz'un duruşmalardaki iyi halini dikkate alan mahkeme heyeti, sanıkların müebbet hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

Orhan Koç'un cesedini ormanlık alana gömerken yardım ettikleri öne sürülen Olcay Boz ile Vedat Fatih Yılmaz'ın  "suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme" suçundan 1 yıl 8'er ay hapisle cezalandırılmasına karar veren heyet, sanıkların yeniden suç işlemeyeceğine kanaat getirerek, hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Heyet, sanık Ali Boz'un üzerine atılı suçtan mahkum olmasına yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatini kararlaştırdı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pendik'teki Cinayet Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement