Pervin Buldan: "Gelin Size Parmak Sallayan, Hakaret Eden, Hiçbir Talebinizi Dikkate Almayan Bu Tehdit ve Baskı Düzenini Bir Daha Geri Dönmemek Üzere... - Son Dakika
Güncel

Pervin Buldan: "Gelin Size Parmak Sallayan, Hakaret Eden, Hiçbir Talebinizi Dikkate Almayan Bu Tehdit ve Baskı Düzenini Bir Daha Geri Dönmemek Üzere...

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TBMM'de son Grup Toplantısı'nda, "Tüm halkımız bilmelidir ki emek sömürüsü, kölelik düzeni, açlık ve sefalet bu ülkenin kaderi asla değildir. Acıdan, gözyaşından ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen savaş politikaları bu ülkenin kaderi asla değildir. Adaletsizlik ve hukuksuzluk zulmü Türkiye halklarının asla kaderi değildir. Kadına karşı şiddetin, cinayetin, ayrımcılığın, eşitsizliğin kaynağı olan tekçi erkek düzeni kadınların asla kaderi değildir. Çalınan bir gelecek, yaratılan bir umutsuzluk gençlerin kaderi asla değildir. Doğal afetleri asrın felaketine dönüştüren, ölümcül rant politikaları insanlarımızın, kentlerimizin kaderi asla değildir. Hiçbir yurttaşımız AKP-MHP iktidarının kriz düzenine asla muhtaç ve mecbur değildir" diye konuştu. Buldan, "Gelin size parmak sallayan, hakaret eden, hiçbir talebinizi dikkate almayan bu tehdit ve baskı düzenini bir daha geri dönmemek üzere sandıklara gömelim. Gitsinler bir daha da geri dönmesinler" dedi.

04.04.2023 14:07  Güncelleme: 14:54

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TBMM'de son Grup Toplantısı'nda, "Tüm halkımız bilmelidir ki emek sömürüsü, kölelik düzeni, açlık ve sefalet bu ülkenin kaderi asla değildir. Acıdan, gözyaşından ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen savaş politikaları bu ülkenin kaderi asla değildir. Adaletsizlik ve hukuksuzluk zulmü Türkiye halklarının asla kaderi değildir. Kadına karşı şiddetin, cinayetin, ayrımcılığın, eşitsizliğin kaynağı olan tekçi erkek düzeni kadınların asla kaderi değildir. Çalınan bir gelecek, yaratılan bir umutsuzluk gençlerin kaderi asla değildir. Doğal afetleri asrın felaketine dönüştüren, ölümcül rant politikaları insanlarımızın, kentlerimizin kaderi asla değildir. Hiçbir yurttaşımız AKP- MHP iktidarının kriz düzenine asla muhtaç ve mecbur değildir" diye konuştu. Buldan, "Gelin size parmak sallayan, hakaret eden, hiçbir talebinizi dikkate almayan bu tehdit ve baskı düzenini bir daha geri dönmemek üzere sandıklara gömelim. Gitsinler bir daha da geri dönmesinler" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, TBMM'de bugün Grup Toplantısı'nda konuştu. Buldan, "Hep buradaydık, burada olmaya devam edeceğiz. Yine buradayız, Yeşil Sol Parti'deyiz" dedi ve seçime girecekleri Yeşil Sol Parti'nin amblemini kürsüden gösterdi.

Buldan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"HEP BURADAYDIK, BURADA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ: Seçimler öncesi 27'nci Dönemin Meclis'in son Grup Toplantısı bugün gerçekleştiriyoruz. Ama şunu ifade etmek istiyorum ki her son aynı zamanda yeni ve güçlü bir başlangıçtır. Yeni dönemin en güçlü sözü en güçlü grubu olarak yine burada, bu kürsüde olacağız, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Öyle güçlü geleceğiz ki bu salonlara sığmayacağız. Sesimiz de sözümüz de bu salonlardan dışarı taşacak ve her yere ulaşacak. Her yerde bizim sesimiz yankılanacak. Hep buradaydık, burada olmaya devam edeceğiz. Yine buradayız, Yeşil Sol Parti'deyiz.

DİRENDİK, DİRENECEĞİZ. VARDIK, VAR OLACAĞIZ: Buradayız, Türkiye'nin yeni ve güçlü umudu, cesareti, değişim ve çözüm gücü olan Yeşil Sol Parti'deyiz. Yeşil Sol'un ağacının köklerini daha derinlere salmak, her bir dalında çiçek açmak için geliyoruz. Diyoruz ki köklü bir ağaçta dal eksik olmaz. Kökü derinde olan bir ağaç, asla rüzgarlardan korkmaz. Biz de korkmuyoruz, korkmayacağız. Direndik, direneceğiz. Vardık, var olacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın.

İNADINA DEMOKRATİK SİYASET, BARIŞ, ADALET DEDİK, DEMEYE DE DEVAM EDECEĞİZ: Asla umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmadık, kapılmayacak. Karşımızdaki karanlık yapı hangi engelleri çıkarırsa çıkarsın, halkın başlattığı büyük değişim yürüyüşünün önünde hiçbir gücün duramayacağını kendilerine gösterdik. Şimdi bu hakikati herkese, tarih önünde bir kez daha göstermenin ve kanıtlamanın zamandır. Karşılaştığımız onca zorluklar ve engeller karşısında asla yılmadık, bir an bile tereddüt etmedik. Vazgeçmedik. İnadına demokratik siyaset dedik, inadına barış dedik, inadına adalet dedik, demeye de devam edeceğiz.

14 MAYIS'TA TEK ADAM REJİMİNİN FELAKET İKTİDARINI GÖNDERMEK İÇİN KADINLAR OLARAK GELİYORUZ: Üçüncü yolumuzu, Yeşil'in ve Sol'un yoluyla birleştirdik. Türkiye halklarının ortak değişim yoluna dönüştürdük. Şimdi bu yolu, büyük kazanımlarla buluşturmak için hep birlikte geliyoruz. 30 Mart'ta Yeşil Sol Parti'nin seçim bildirgesini Ankara'da görkemli bir toplantı ile kamuoyuna açıkladık. Yeşil Sol ile değiştirme sözü verdik Türkiye halklarına. Pazar günü de kadınların muhteşem buluşması ile Yeşil Sol Kadın Beyannamemizi açıkladık. Kadınlarla değiştireceğiz dedik. 14 Mayıs'ta tek adam rejiminin felaket iktidarını göndermek için kadınlar olarak geliyoruz. Türkiye'yi kadınların baharıyla buluşmak için geliyoruz.

AKP-MHP REJİM ORTAKLIĞINDAN BU ÜLKEYİ HEP BİRLİKTE KURTARMAK İÇİN GELİYORUZ: Önce bu ülkenin üzerinde karabasan gibi çöken bu faşizmin düzeninden halklarımızı kurtarmak için geliyoruz. Kutuplaşmadan, çatışmadan, nefret siyasetinden, inanç sömürüsünden, ranttan ve savaştan beslenen AKP-MHP rejim ortaklığından bu ülkeyi hep birlikte kurtarmak için geliyoruz. Türkiye'yi tekçilik ucubesinden de kayyum darbesinden de yasaklar cenderesinden de hep birlikte kurtaracağız.

HİÇBİR YURTTAŞIMIZ AKP-MHP İKTİDARININ KRİZ DÜZENİNE ASLA MUHTAÇ VE MECBUR DEĞİLDİR: Tüm halkımız bilmelidir ki emek sömürüsü, kölelik düzeni, açlık ve sefalet bu ülkenin kaderi asla değildir. Acıdan, gözyaşından ve yıkımdan başka bir şey getirmeyen savaş politikaları bu ülkenin kaderi asla değildir. Adaletsizlik ve hukuksuzluk zulmü Türkiye halklarının asla kaderi değildir. Kadına karşı şiddetin, cinayetin, ayrımcılığın, eşitsizliğin kaynağı olan tekçi erkek düzeni kadınların asla kaderi değildir. Çalınan bir gelecek, yaratılan bir umutsuzluk gençlerin kaderi asla değildir. Doğal afetleri asrın felaketine dönüştüren, ölümcül rant politikaları insanlarımızın, kentlerimizin kaderi asla değildir. Hiçbir yurttaşımız AKP-MHP iktidarının kriz düzenine asla muhtaç ve mecbur değildir.

BAHARDA BİTECEKLER, BAHARDA GİDECEKLER: Ülkenin üzerinde çöken AKP-MHP siyasi enkazını hep birlikte kaldıracağımıza söz verdik. Sadece kaldırmakla yetinmeyeceğiz, 21 yılda bu ülkeye yaşattıkları tüm felaketlerin ve krizlerin siyasi hesabını da mutlaka soracağız. Herkes görecek ki Yeşil Sol Parti bu ülkenin tarihini ve makus talihini kesinlikle değiştirecek. Kışın ömrü bahara kadardır. AKP-MHP iktidarının ülkeye yaşattığı kara kışın ömrü de sandıktaki Yeşil Sol baharına kadardır. Baharda bitecekler, baharda gidecekler.

GİTSİNLER BİR DAHA DA GERİ DÖNMESİNLER: Halkı tebaa olarak gören, kamu kaynaklarını babalarının parası gibi hoyratça kullanan, ülkeyi haramilerin, beşli çetelerin çiftliğine dönüştüren, doğayı kevgire çeviren bu arsızlık ve hırsızlık düzenine kesinlikle son vereceğiz. Buradan AKP-MHP iktidarından bezen, bıkan, yeter artık diyen tüm yurttaşlarımıza bu kürsüden bir kez daha sesleniyorum, gelin size parmak sallayan, hakaret eden, hiçbir talebinizi dikkate almayan bu tehdit ve baskı düzenini bir daha geri dönmemek üzere sandıklara gömelim. Gitsinler bir daha da geri dönmesinler.

YENİ DÖNEMİN KAPILARINI AÇIYORUZ: İkinci yüzyılında Cumhuriyeti, halklarımızın demokrasi talepleri ile buluşturmak ve demokratik bir cumhuriyet yüzyılını birlikte yaratmak için yeni dönemin kapılarını açıyoruz. 14 Mayıs seçimleri bu nedenle hem kritik hem tarihi ama aynı zamanda çok önemlidir. Sadece bir seçimdir değildir. Sandık başına gidip sadece oy kullanmak değildir. Yaşayacağımız bu düzeni ve geleceği hep birlikte belirleyeceğimiz bir tarihtir aynı zamanda. Seçimlere az bir zaman kaldı. Bugüne kadarki çalışmalarımızı ve tempomuzu zirveye taşıma zamanı geldi.

İKİNCİ YÜZYILI KÜRT SORUNU DAHİL, HER SORUNUN ÇÖZÜM YÜZYILI YAPALIM, BARIŞ YÜZYILI YAPALIM: Gelin, Yeşil Sol etrafından kenetlenelim. Cumhuriyet'in ikinci yüzyılını demokrasi yüzü, özgürlük ve barış yüzü biz olalım. İkinci yüzyılı Kürt sorunu dahil, her sorunun çözüm yüzyılı yapalım. Barış yüzyılı yapalım. Halklarımızın üzerini çizmeye çalışan tekçi, ret ve inkarcılara karşı gelin hep birlikte bizler de Yeşil Sol'un altını çizelim. Tarihi yeniden ve birlikte yazalım. Pusulamız Yeşil Sol olsun. Sandıkların rengi Yeşil Sol olsun. Baharın adı Yeşil Sol baharı olsun. Gelecek yüzyıla damgasını vuracak Türkiye baharını, demokrasi baharını birlikte başaralım. Yolunuz ve yolumuz açık olsun. Yolumuz Yeşil Sol olsun."

Pervin Buldan: "Gelin Size Parmak Sallayan, Hakaret Eden, Hiçbir Talebinizi Dikkate Almayan Bu Tehdit ve Baskı Düzenini Bir Daha Geri Dönmemek Üzere...
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Pervin Buldan: 'Gelin Size Parmak Sallayan, Hakaret Eden, Hiçbir Talebinizi Dikkate Almayan Bu Tehdit ve Baskı Düzenini Bir Daha Geri Dönmemek Üzere... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement