Pıppa Bacca'ya, Öldürüldüğü Yerde Gelinlikli Anma - Son Dakika
Güncel

Pıppa Bacca'ya, Öldürüldüğü Yerde Gelinlikli Anma

Pıppa Bacca\'ya, Öldürüldüğü Yerde Gelinlikli Anma

İtalya'nın Milano kentinden 8 Mart 2008 tarihinde 'Barış Gelini' adıyla yola çıkıp, dünya barışı için İsrail'in Tel Aviv'e giden ve 31 Mart'ta Kocaeli'nin Gebze İlçesi yakınlarında tecavüz edildikten sonra öldürülen İtalyan performans sanatçısı...

05.04.2012 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'nın Milano kentinden 8 Mart 2008 tarihinde 'Barış Gelini' adıyla yola çıkıp, dünya barışı için İsrail'in Tel Aviv'e giden ve 31 Mart'ta Kocaeli'nin Gebze İlçesi yakınlarında tecavüz edildikten sonra öldürülen İtalyan performans sanatçısı Pippa Bacca, 'Düş Yola' adlı oluşum üyesi bir grup tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Etkinlikte gelinlik giyen bir üye de Pippa Bacca'nın öldürüldüğü yerde canlandırmada bulundu.

Asıl adı Giuseppina Pasqualino di Marineo olan, sanat çevresinde 'Pippa Bacca' adıyla tanınan İtalyan performans sanatçısı, arkadaşı Silvia Moro ile birlikte otostop yaparak Balkan ülkelerini geçtikten sonra Türkiye'ye geldi. Moro İstanbul'da kalırken, yola tek başına devam eden Pippa Bacca, en son 31 Mart 2008'de Gebze yakınlarında otostop çekerken görüldükten sonra ortadan kayboldu.

KATİLİ 11 GÜN SONRA YAKALANDI

Kızkardeşi Antonia Giuseppina Pasqualinio di Marineo ve nişanlısı Giovanni Chiari'nin son olarak Gebze'de telefon irtibatının kesilmesi nedeniyle polise başvurmaları üzerine 3 Nisan'dan itibaren Pippa Bacca'nın kaybolduğu haberi, İtalyan ve Türk medyasında yer almaya başladı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün başlattığı teknik takip sonucu sanatçıyı 31 Mart günü saat 11.00 sıralarında, Murat Karataş adlı eski sabıkalının kamyonetine aldığı tesbit edilince cinayet aydınlatıldı.

Türkiye'de ve dünyada büyük tepki çeken vahşetten 11 gün sonra yakalanan ve 33 yaşındaki sanatçıyı tecavüz ettikten sonra öldürdüğü anlaşılan Murat Karataş, bir dizi yargılama sonucu ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Çeşitli gruplar da Pippa Bacca anma için her yıl çeşitli etkinlikler gerçekleştirmeye başladı.

GELİNLİKLİ CANLANDIRMA

Cinayetin işlendiği ve Pippa Bacca'nın cesedinin bulunduğu Gebze'ye bağlı Tavşanlı Köyü yakınlarındaki Ballıkayalar Mevkii'nde bu yıl da anma etkinliği gerçekleştiren 'Düş Yola' adlı oluşumun üyeleri, bu yıl burada bir de canlandırma yaptı. Yaklaşık 10 bin üyesi olduğu belirtilen oluşumun kurucusu avukat Ali Furkan Oğuz ile birlikte yaklaşık 20 kişi, Ballıkayalara gelip, burada kalıp kamp yaptı. Üyelerken eczacı Nermin Yıldız da beyaz gelinlik giyip Pippa Bacca'yı canlandırdı.

Bu arada, Pippa Bacca ile ilgili olarak bir belgesel hazırladığı belirtilen ve birçok çekimler yapan Joel Kurtz adlı Franzız yönetmen de bu etkinliği görüntüledi.

HER YIL YAPILACAK

Oluşumun kurucusu avukat Ali Furkan Oğuz, Pippa Bacca için aynı yerde geçen yıl da etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, "Düş Yola adlı oluşumumuzun sosyal paylaşım sitesindeki üye sayımız 10 bin civarındaydı. Belirli dönemlerde bazı üyeler sık sık bıraraya gelerek etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Ancak Pippa Bacca'nın öldürülmesi olayı ile ilgili olarak her yıl burada anma etkinliği gerçekeştireceğiz" dedi. - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Pıppa Bacca'ya, Öldürüldüğü Yerde Gelinlikli Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement