Prof. Dr. Bayram Altan Bae Al Nuaymi Ailesinden Bir Konuğunu Ağırladı - Son Dakika
Güncel

Prof. Dr. Bayram Altan Bae Al Nuaymi Ailesinden Bir Konuğunu Ağırladı

Prof. Dr. Bayram Altan Bae Al Nuaymi Ailesinden Bir Konuğunu Ağırladı

İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Bayram Altan, Birleşik Arap Emirliklerinden Ajman Emiri Al Nuaymi ailesinden Abdullah Al Nuaymi'yi İstanbul'da ağırladı.

05.09.2017 17:36

İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği Genel Başkanı ve Başbakan E. Danışmanı Prof. Dr. Bayram Altan, Birleşik Arap Emirliklerinden Ajman Emiri Al Nuaymi ailesinden Abdullah Al Nuaymi'yi İstanbul'da ağırladı.

Konuğunu Atatürk Havalimanında bizzat kendisi karşılayan Prof. Dr. Altan, önce kalacağı otele götürdü.Birkaç saat dinlenen konuğunu otelden aldı ve İstanbulun eşsiz güzelliğinin bütün haşmetiyle görüldüğü resmi bir kuruma ait boğazdaki yüksek mekanlardan bir tesiste ağırladı. Uçak Mühendisi olan ve yaklaşık 20 yıldan beri İstanbulda ikamet eden Suriye asıllı Omer Hamuş da refakat etti.

Yemek esnasında Türkiye'yi ve Türkleri çok sevdiğini ve zaman zaman İstanbul'a geldiğini söyleyen Abdullah Al Nuaymi, Prof. Dr. Bayram Altan'a Birleşik Arap Emirlikleri hakkında şu bilgileri verdi:

"Bizim ülkemiz; 1971 yılında Abu Dabi, Dubai, Sharjah, Fujairah, Umm Al Quwvain, Ajman'dan oluşan 6 Emirlik, 1972 yılında Ras Al Khaimah Emirliğinin de katılımıyla 7 Federasyondan oluşan bir ülkedir.

Federasyonun kuruluşundan itibaren Devlet Başkanı Abu Dabi Emiridir. Dış Politika, Güvenlik, Ordu ve Askeri konular Abu Dabi Emirinin kontrolündedir. Başbakan ise Dubai Emiridir.

40 üyeden oluşan Federal Ulusal Konsey, bir "Danışma Meclisi" niteliğindedir. Hükümet tarafından ele alınmakta olan politika ve programların tartışıldığı bir forum görevini yapmaktadır.

Ülkemizde siyasi parti yoktur. Devlet Başkanı (Abu Dabi Emiri), yürütme ve yasama yetkisine sahiptir. Bir de, 7 Emirliğin Emirlerinden oluşan" Yüksek Konsey" vardır ki bu Konseyin de Başkanı Devlet Başkanı yani Abu Dabi Emiridir.

Bu 7 emirden bir tanesi de bizim ailemizden Ajman Emiri Sheikh Bin Rashid Al Nuaymi'dir.

Ülkemiz, kişi başına düşen 48.500 Dolar ile dünyanın en zengin ülkelerinden biridir.

Türk İş Adamlarını ülkemize yatırım yapmaya davet ediyorum. Özellikle Ajman sahil şeridine yapmayı düşündüğümüz projeleri gerçekleştirmek üzere Türkiye inşaat sektöründen ve enerji sektöründen önemli şirketleri ülkemize bekliyoruz, dedi.

Al Nuaymi'nin anlattıklarını dikkatle dinleyen Prof. Dr. Altan, bu konuda Birleşik Arap Emirliklerine gelebilecek bazı büyük şirket sahibi dostları ile kendilerini görüştüreceğini söyledi.

Abdullah Al Nuaymi; "İslam Ülkeleri Akademisyenler Birliği" ve "İslam Ülkeleri Akademisyenler Vakfı" nın birer şubesini Ajman'da açabileceğini, bütün masraflarını kendisinin karşılayacağını ve uygun görülmesi halinde seve seve Şube Başkanlığını üstleneceğini ifade etti. Prof. Dr. Bayram Altan'ı Genel Başkan sıfatı ile ülkesine davet etti. Birleşik Arap Emirliklerinden Ajman Emiri Sheikh Bin Rashid Al Nuaymi ailesinden Abdullah Al Nuaymi, İstanbul'da üç gün kaldıktan sonra İstanbuldan ayrıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Prof. Dr. Bayram Altan Bae Al Nuaymi Ailesinden Bir Konuğunu Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement