Red Bull Van'ı Kanatlandırdı - Son Dakika
Güncel

Red Bull Van'ı Kanatlandırdı

Red Bull Van\'ı Kanatlandırdı

Burcu Çetinkaya, Van'da Van Merkez IMKB Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

06.04.2012 16:24  Güncelleme: 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

7 şampiyon Türk Sporcu'yu, 81 ilde gençlerle buluşturacak "Red Bull Genç Kanatlar" projesinin 4'üncü etabı Van'da gerçekleşti. Gençleri spora teşvik etmek ve toplumda daha sağlıklı bireyler yetişmesine destek sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında Red Bull Milli Sporcusu Burcu Çetinkaya, Van Merkez IMKB Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileriyle buluşarak öğrencilere başarılı ve sağlıklı bir hayat için sporun önemini anlattı. Yaklaşık 500 öğrenciye bir araya gelen Çetinkaya, öğrencilerin spora ve sporcuya ilişkin merak ettikleri soruları cevaplandı.

Tüm dünyada macera sporlarından motor sporlarına kadar pek çok daldaki etkinlikleriyle sporun geniş kitlelere duyurulmasında önemli bir görev üstlenenen Red Bull, tüm Türkiye'yi kapsayan yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor. Sağlıklı ve spora meraklı bireylerin yetişmesine katkı konusunda üstlendiği sorumluluk ve anlayış çerçevesinde gençleri spora teşvik etmek, sporu sevdirmek ve daha sağlıklı bir yaşam tarzına yönlendirmek için Türkiye çapında tüm illerde gerçekleştirilecek olan 'Red Bull

Genç Kanatlar' projesi,4'üncü etabını Van'da gerçekleştirdi. Red Bull Milli Sporcusu Burcu Çetinkaya, Van Merkez IMKB Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelerek spor hayatına ilişkin deneyimlerini paylaştı.

Snowboard'dan ralli'ye…

Van Valiliği, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi işbirliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çetinkaya, "14 yaşında snowboard'a başladım ve 2003 yılında Türkiye Snowboard Şampiyonluğu'nu elde ettim. Ancak hayalimde hep ralli vardı. 2005 sezonunda Hitit Rallisi'nde edindiğim bayanlar 3.'lüğüyle otomobil sporları kariyerim başladı.2006'da ralli profesyonelleşemeye başladığı noktadan itibaren snowboard'u bıraktım ve tüm zamanımı ralliye harcadım. Ralli daha çok erkeklerle özdeşleşen bir spor ancak sporun cinsiyeti yoktur. Otomobil sporlarında kadınlar da en az erkekler kadar başarılı olabilirler. Sporun verdiği disiplin kadın ya da erkek fark etmeden başarıya ulaşmak için yürütülen mücadeleyi besler." diye konuştu.

Sporda başarıya ulaşmanın sırlarını öğrencilerle paylaşan Çetinkaya; "sporda başarıya ulaşmak için öncelikle sporu bir yaşam biçimi olarak kabul etmek ve mücadele etmek gerekir. Azimle yılmadan mücadele edilirse başarı kaçınılmaz olur. Spor başarı için gerekli olan disiplini hayata kazandırır ve hayatın her noktasının planlayarak yaşanmasını sağlar. Doğru planlanmış bir hayat başarıyı beraberinde getirir.

Müsabakalar sırasında geçirdiğim kazalar oldu. Ama karşılaştığım hiçbir zorluk beni mücadeleden alıkoyamadı. Bir sporcunun başarıya ulaşması için sponsorluk desteğinin de çok önemi bir yeri var. Red Bull ile 2011 yılının ilk aylarından itibaren çalışıyoruz. Red Bull'un sponsorluğu sayesinde hedeflerime daha kolay ulaşabiliyorum.

"Red Bull tüm dünyada sporcuların başarıya ulaşmaları için ciddi sponsorluk destekleri sağlıyor. Red Bull'un tüm dünyada, olimpiyat ve dünya şampiyonlarının da dahil olduğu 600 kişilik bir atlet sponsorluğu bulunuyor.Türkiye'de ise milli sporcuları olan Kenan Sofuoğlu, Burcu Çetinkaya, Lena Aylin Erdil, Naz Aydemir, Çiçek Güney ve İlkan Karaman'a da sponsorluk desteği veriyor. Tüm dünyada başarılı sportif ve kültürel projelere imza atan Red Bull'un milli sporcusu olarak dünyada böyle bir misyona sahip olan bir markanın desteğini almanın avantajını her zaman yaşıyorum."

Sırada Kenan Sofuoğlu var

Valilikler, İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve üniversitelerle yapılan işbirliği çerçevesinde iki yıl boyunca 81 ilde gerçekleştirilecek 'Genç Kanatlar' projesi kapsamında, Red Bull'un milli sporcuları olan Kenan Sofuoğlu, Naz Aydemir, Burcu Çetinkaya, İlkan Karaman, Ahmet Arslan, Çiçek Güney ve Lena Aylin Erdin tüm Türkiye'yi dolaşarak başarılı ve sağlıklı bir hayat için sporun önemini anlatacaklar. Hakkari'nin ardından ilk etabı yaklaşık 10 şehirde Nisan sonuna kadar tamamlanması planlanan proje ile yaklaşık 25 bin orta öğretim ve üniversite öğrencisine spor ve sağlıklı yaşam seminerleri verilmesi hedefleniyor. Etaplar halinde 2 yıllık bir süre içinde, tamamlanacak projede ilk yıl en az 100 bin, ikinci yıl ise en az 150 bin öğrenciye erişilmesi planlanıyor.

Türkiye'de Red Bull ve Spora Destek

Tüm dünyada macera sporlarından, hava sporlarına, bisiklet ve motor sporlarından kış sporlarına, top ve kaykay sporlarından su sporlarına kadar sporun pek çok dalında yaptığı aktivitelerle dikkat çeken Red Bull 1998 yılından bu yana Türkiye'de resmi olarak operasyonlarını sürdürüyor. Dünya genelinde 600'e yakın sporcuya destek vererek spora 76 milyon €'luk bir kaynak ayıran marka Türkiye'de supersport sporcusu, 2007 ve 2010 Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu, ralli sporcuları Burcu Çetinkaya - Çiçek Güney, Dağ Koşusu Avrupa Şampiyonu Ahmet Arslan, 2009 Türkiye Bayanlar Slalom Rüzgar Sörfü Şampiyonu

Lena Erdil, 2010 Dünya Kulüpler Şampiyonu Fenerbahçe takımının milli pasörü Naz Aydemir, milli basketbol oyuncusu İlkan Karaman gibi Türk sporcularına maddi ve manevi destek vermekte. Formula 1'de 2005 yılından bu yana kendi takımı ile yer alan ve 2010-2011 sezonlarında üst üste birinciliği kazanan Red Bull'un 5 adet futbol takımı da bulunmakta. Türkiye'de de büyük kültür, sanat ve spor organizasyonlarıyla dikkat çekmekte olan, Red Bull'un ülkemizde gerçekleştirdiği en bilinen spor ve kültür organizasyonlarından bazıları; Red Bull Music Academy, Red Bull Anapop, Red Bull BC One, Red Bull Air Race Dünya Şampiyonası, Red Bull Flugtag, Red Bull Soapbox Race, Red Bull X-Fighters Truva, Red Bull Cliff Diving Dünya Turu, Red Bull King of The Rock ve Red Bull Sea To Sky'dır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Red Bull Van'ı Kanatlandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement