Reha İsvan Yalova'da Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Reha İsvan Yalova'da Toprağa Verildi

Reha İsvan Yalova\'da Toprağa Verildi

Yalova'da yaşamını yitiren İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Ahmet İsvan'ın eşi 88 yaşındaki Cumhuriyet Reha İsvan toprağa verildi.

12.05.2013 15:07

Yalova'da yaşamını yitiren İstanbul Büyükşehir Belediye eski Başkanı Ahmet İsvan'ın eşi 88 yaşındaki Cumhuriyet Reha İsvan toprağa verildi.

Yalova'nın Çiftlikköy İlçesi'ne bağlı Taşköprü Beldesi'ndeki evinde 8 Mayıs tarihinde ölen İsvan, Yalova Merkez Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı ardından Taşköprü Belde Mezarlığı'nda toprağa verildi. İsvan'ın cenaze töreninde eşi Ahmet İsvan, oğulları Orhan, Osman İsvan ve kızı Nurhan İsvan ile torunları, kız kardeşi Ayfer Neyzi taziyeleri kabul etti. Törene Yalova Belediye Başkanı Ak Parti'li Yakup Koçal ile CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel de katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından da cenazeye çelenk gönderdi.

KİMDİR?

İstanbul'da dünyaya gelen, çocukluğu Konya, Manisa, Erzurum, Kırklareli'de geçen İsvan, ortaöğrenimini İstanbul'da, yükseköğrenimini Ankara'da yaptı. Çalışmaya İstanbul'da tarım aletleri satan bir şirkette başladı. İstanbul Çağdaş Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. 1968'den bu yana çeşitli dergilerde yazıları yayımlandı. Evli ve 3 çocuk annesi olan İsvan'ın 'Gün Olur Devran Döner' adıyla yayımlanmış bir kitabı bulunuyor. Ayrıca cezaevi anıları da Zeynep Oral tarafından "Yankılar" adlı kitapta toplandı. Yalova'da 1950 yılında evlendiği eşi Ahmet İsvan ile birlikte modern tarımın gelişmesi için projeler yürüten ve elma üreticiliği konusunda öncülük eden Reha İsvan, kadınların eğitimi için de yıllarca çaba harcadı. - Yalova

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Reha İsvan Yalova'da Toprağa Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement