Rektör İnanç'tan Çözüm Sürecine Destek - Son Dakika
Güncel

Rektör İnanç'tan Çözüm Sürecine Destek

Rektör İnanç\'tan Çözüm Sürecine Destek

MŞÜ Rektörü, hükümet ile İmralı arasında başlayan müzakere sürecini provoke edici açıklamalarda bulunulmaması gerektiğini vurguladı.

04.03.2013 09:47  Güncelleme: 09:50

Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat İnanç, hükümet ile İmralı arasında başlayan müzakere sürecini provoke edici açıklamalarda bulunulmaması gerektiğini vurguladı.

Makamında kabul ettiği gazetecilerin sorularını cevaplandıran Prof. Dr. Nihat İnanç, geçmişte olduğu gibi bugün de barış sürecinin olması gerektiğine inandığını vurguladı. İnanç, "Bölge halkı bu süreci heyecanla bekliyor. Ama bir tarafta devlet diğer tarafta İmralı'nın vereceği karar önemlidir. Buradaki iyi niyet ne olursa olsun, önemli olan Ankara'nın sürece vereceği destek ve bakış acısıdır. Belirleyici olan budur" dedi.

Süreci son derece önemli bulduğunu belirten Prof. Dr. İnanç, "Ferdi olarak sürece destek veriyorum. Bu durumu yok sayarak bitiremezsiniz. Sonuçta Türkiye'nin 30 yıldan beri devam eden bir problemi var. Bu problem şu ya da bu şekilde çözülmemiş veya çözülmek istenmemiş. Belli kesimler bu sorunun devamından yana tercih kullanmışlar. Çünkü onların dayanak sebepleri bu olmuş. Kimisi için yere düşen ceset kimisi için yerden kalkan ceset varlık nedenleri olmuştur. Ama çoğu zaman ateşin düştüğü ocak bedel ödemiştir. Dışarıda hesap yapanlar, bu savaştan rant elde edenler bedel ödememişlerdir. Dolayısıyla bu ocakları dikkate almak, onların sesine kulak vermek lazım. Ben şahsen bu sürecin her şeyden önce bölge halkına fayda sağlayacağına inanıyorum. Düşünün Hakkari'de bir esnaf, yılın 365 gününün 300'ünü kepenk kapatıyor. Bu esnaf bu şartlarda iş yapabilir mi? Güneydoğu'daki bir yatırımcı vurmuş olduğu her kazmada kırk defa düşünüyorsa, ticaretinde bir bereket olabilir mi? Yahut evden çıkan herkes sağına soluna bakarak yürüyorsa, güvenlik sıkıntısı yok denebilir mi? Bunların hepsi bir sıkıntıdır. Dolayısı ile bu sıkıntıların sonlandırılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

"BU SÜREÇ BEDEL ÖDEMİŞLER İÇİN AĞIR GELEBİLİR"

Müzakere sürecinin bedel ödemiş insanlara da ağır gelebileceğine dikkat çeken Rektör İnanç, "Ama sonuçta bu sıkıntının bir yerde bitmesi gerekiyor. Eğer bir hesaplaşma gerekiyorsa bunun mahşere bırakılması lazım. Benden, senden diyerek sonunu getiremeyiz. Bunun sonu olsaydı 30 yıldır bu tünelin sonu gelirdi. İşte bu acıdan herkesin sürece destek vermesi gerektiğine inanıyorum. Bu benim bugünkü düşüncem değil. Çok eskiden beri böyle düşünüyordum. Bu sürecin muhakkak süreçle pozitif sonuçlanması gerekiyor" diye konuştu.

Bu süreçte herkesi ilgilendiren hususların var olduğunu hatırlatan İnanç, "Süreci tahrik ve provoke edici beyanatlardan uzak durmak gerekiyor. Bu sürecin pozitif ilerlemesi, geçmişle hesaplaşmaya da imkan verecektir. O dönemde faili belli olan bu dönemde faili meçhul olarak görülen birçok olay açığa çıkacaktır" ifadelerini kullandı. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rektör İnanç'tan Çözüm Sürecine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement