Resmi Araçla İşçisini Dövmeye Giden Başkan'a Taşıt Kanunu'na Aykırılıktan Ceza - Son Dakika
Güncel

Resmi Araçla İşçisini Dövmeye Giden Başkan'a Taşıt Kanunu'na Aykırılıktan Ceza

Resmi Araçla İşçisini Dövmeye Giden Başkan\'a Taşıt Kanunu\'na Aykırılıktan Ceza

Zonguldak merkeze bağlı Çatalağzı Beldesi Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Alim, aracının önünü belediyeye ait resmi araçla kestiği işçisi 35 yaşındaki Hasan Cinoğlu'nu dövdüğü iddiasıyla yargılandığı davada 3 ay 22 gün hapis cezasına...

20.05.2013 17:17

Zonguldak merkeze bağlı Çatalağzı Beldesi Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Alim, aracının önünü belediyeye ait resmi araçla kestiği işçisi 35 yaşındaki Hasan Cinoğlu'nu dövdüğü iddiasıyla yargılandığı davada 3 ay 22 gün hapis cezasına çarptırılmasından sonra, aynı olayda Taşıt Kanunu'na aykırılık suçlamasıyla da hakim karşısına çıktı. Başkan Alim'e 3 ay hapis cezası verilirken, mahkeme hükmün açıklanmasını erteledi.

19 Mayıs 2012'de meydana gelen olayda, Çatalağız Belediyesi'nde işçi olarak çalışan ve aynı zamanda Genel- İş Sendikası işyeri temsilcisi olan Hasan Cinoğlu, iddiaya göre iş kazası geçirmesine rağmen kendisinin sürekli ağır işlere verilmesi nedeniyle mesai bitiminde Belediye Başkanı Mehmet Alim'i cep telefonundan arayarak tartıştı. Başkan Alim de koruması Mehmet T., itfaiye personeli Süleyman K. ve İbrahim Ö.'yü alarak belediyeye ait resmi araçla Cinoğlu'nun içinde bulunduğu kamyonetin önünü kesti. Akaryakıt istasyonunda araçtan inen Cinoğlu, Başkan Alim ve yanındaki 3 kişinin tekme ve yumruk darbeleriyle çeşitli yerlerinden yaralandı ve hastaneden 20 gün iş göremez raporu aldı.

DAYAKTAN 3 AY 22 GÜN HAPİS

İstasyondaki güvenlik kameralarına yansıyan dayak olayı ile ilgili başlatılan soruşturma sonunda Başkan Alim ve yanındaki 3 kişi hakkında, 'Basit yaralama' suçlamasıyla dava açıldı. Zonguldak 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Başkan Alim, 3 ay 22 gün, diğer sanıklardan Süleyman K. ve Mehmet T. 3 ay 10'ar gün hapis cezasına çarptırıldı. 3 sanıkla ilgili hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, İbrahim Ö.'ye ise 4 ay hapis verdi.

TAŞIT KANUNU'NA AYKIRI HAREKETTEN 3 AY HAPİS

Bu sırada Zonguldak Valiliği, Hasan Cinoğlu'nun şikayet dilekçesi üzerine Başkan Alim hakkında, belediyeye ait 67 DH 207 plakalı resmi aracı görevle ilgisi olmayan yere götürerek 237 sayılı Taşıt Kanunu'nu aykırı hareket ettiği suçlamasıyla da inceleme başlattı. Valilik incelemesi sonunda Başkan Alim hakkında soruşturma izni verildi. Savcılık soruşturması sonunda da Başkan Alim, söz konusu suçlamayla Zonguldak 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada hakim karşısına çıktı. 1 yıla kadar hapis istemiyle yargılanan Başkan Alim, bugün görülen karar duruşmasında 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Resmi Araçla İşçisini Dövmeye Giden Başkan'a Taşıt Kanunu'na Aykırılıktan Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement