Rus İşadamı Hodorkovski İsviçre'ye Geldi - Son Dakika
Güncel

Rus İşadamı Hodorkovski İsviçre'ye Geldi

Rus İşadamı Hodorkovski İsviçre\'ye Geldi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından affedilince özgürlüğüne kavuşan Rus işadamı Mihail Hodorkovski Almanya'dan İsviçre'ye geldi.

06.01.2014 00:19

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından affedilince özgürlüğüne kavuşan Rus işadamı Mihail Hodorkovski Almanya'dan İsviçre'ye geldi.

İsviçre televizyon kanalı SRF, Hodorkovski'nin Almanya'nın başkenti Berlin'den üç aylık vize başvurusunu kabul eden İsviçre'ye geçtiğini bildirdi.

SRF'nin haberinde, trenle Basel'e gelen Hodorkovski'ye eşi, İsviçre'de eğitim görmekte olan ikiz oğulları ve Moskova'da ikamet eden bir kızının da eşlik ettiği belirtildi.

Seyahat esnasında SRF'ye kısa bir açıklama yapan Hodorkovski, bundan sonra Rusya'daki siyasi tutukluların salıverilmesi için çalışacağını ve bunun her sıradan insanın görevi olması gerektiğini kaydetti.

İsviçre'deki beş bankada yaklaşık 5 milyar avro parası bulunduğu belirtilen Hodorkovski'nin sürekli olarak İsviçre'de kalıp kalmayacağı konusunda ise henüz bir karara varmadığı bildirildi.

Rusya'da 10 yıl hapiste yatan Hodorkovski, Putin tarafından 20 Aralık'ta affedilmesinin ardından Berlin'e gelmiş, üç aylık Schengen vizesi başvurusunda bulunduğu İsviçre ise bu başvuruyu 30 Aralık'ta kabul etmişti. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Rus İşadamı Hodorkovski İsviçre'ye Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement