Taze Sağlık Bakanı Ahmet Demircan "Kılıç"ları Karıştırdı - Son Dakika
Güncel

Taze Sağlık Bakanı Ahmet Demircan "Kılıç"ları Karıştırdı

Yeni Sağlık Bakanı Ahmet Demircan görevi devraldığı Akif Çağatay Kılıç ile Samsun milletvekili, eski Spor Bakanı Suat Kılıç'ı karıştırdı. Durumu fark eden Bakan, hatasını düzeltti.

20.07.2017 12:43  Güncelleme: 13:24

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı görevini Ahmet Demircan'a devretti. Devir teslime taze Bakan'ın gafı damga vurdu. Yeni Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, görevi devraldığı Akif Çağatay Kılıç ile Samsun milletvekili eski Spor Bakanı Suat Kılıç'ı karıştırdı.

"KILIÇ"LAR KARIŞTI

Taze Bakan, "Büyük bir kalabalık karşısında biraz heyecan duyuyorum" deyip görevi devraldığı Akif Çağatay Kılıç'a dönerek "Değerli Bakan kardeşim, arkadaşım Suat beyle birlikte" dedikten sonra durumu fark etti. "Çağatay beyle birlikte, pardon, özür dilerim" diyerek heyecanlandığını dile getirdi.

"HEM AYNI FAKÜLTEDEN MEZUNUZ, HEM 6 ÇOCUĞUMUZ VAR"

Kabine revizyonu sonrasında Başbakan Yardımcılığı görevine getirilen Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı görevini Ahmet Demircan'a devretti. Devir teslim töreni sırasında konuşan Akdağ, "Biz hükümet olarak vatandaşın kamu hizmetlerinden memnuniyetini ölçüyoruz. Sağlık hizmetleri 2002 yılında yüzde 39 memnuniyet alırken, şimdilerde yüzde 75,5 bir memnuniyet oranını yakalamış durumdayız" ifadelerini kullandı.

Akdağ, "İkimizde aynı fakülteden mezunuz. Erzurum Atatürk Üniversitesi'nden mezunuz. Ayrıca basına biraz yansıdı ama ikimizde 6 çocuğa sahibiz" dedi.


"DÖNÜŞÜMÜ 3 TEMEL ÜZERİNE OTURTTUK"

Görevi devralan Ahmet Demircan ise, "Bütün canlıların en önemli özelliklerinden biri kendilerini yenilemeleridir. Elbette biz canlı bir toplumuz. Dönüşüm içerisinde olan bir milletiz. Gelişim içinde olan bir milletiz. Bu dönüşümü üç temel üzerinde oturttuk. Sistemde dönüşüm, zihniyette dönüşüm ve uygulamadaki dönüşüm. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' diyerek insan merkezli bir dönüşümle yola çıktık. Sonradan onun gerektirdiği sistemi inşa ettik ve o sistemi zamanın gerektirdiği şekilde de yeniliyoruz. O yenileme sadece sağlıkta değil. Türkiye Cumhuriyeti'nin siyasi gelişmesi de adım adım yenileniyor. Yapmış olduğumuz referandumda sistemimizi yeniden geliştirdik. Bu yeni sisteme uygun gelişim adımları atılıyor. Sağlıkta da aynı adımlar atılıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Akdağ, Demircan'a Sağlık Bakanlığı görevini devretti.

Taze Sağlık Bakanı Ahmet Demircan "Kılıç"ları Karıştırdı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Taze Sağlık Bakanı Ahmet Demircan 'Kılıç'ları Karıştırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement