Sahiller Turizmle, Köyler Zeytincilikle Kalkınacak - Son Dakika
Güncel

Sahiller Turizmle, Köyler Zeytincilikle Kalkınacak

Sahiller Turizmle, Köyler Zeytincilikle Kalkınacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya, Tirilye ve Eşkel'de vatandaşlar tarafından meşale, konfeti yağmuru ve havai fişek gösterileri ile karşılandı.

03.03.2014 12:19

Bursa'nın dağından sahillerine, tarımından sanayiine kadar her alandaki potansiyelini çok iyi bildiklerini dile getiren Başkan Altepe, her bölgenin ekolojik yapısına uygun olarak uygulayacakları sahil düzenleme projeleriyle sahilleri turizme kazandıracaklarını söyledi.

Hafta sonunu Mudanya ve sahil beldelerine ayıran Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Halitpaşa Mahallesi'nde yoğun bir kalabalık tarafından meşale gösterileri ve konfeti yağmuruyla karşılandı. Beraberindeki Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ve yeni dönem için Mudanya Belediye Başkan adayı olan Arif Bayrak ile birlikte vatandaşları selamlayan Başkan Altepe, gerek Mudanya gerekse Bursa'da hayata geçirdikleri çalışmaları anlattı. Propaganda döneminde vaatleri anlatmakta öte yaptıkları hizmetleri anlatmanın bile yeterli olacağını hatırlatan Başkan Altepe, "İşte hemen yanımızda Eski Zeytin Hali, Hasan Paşa hamamı, Tahir Ağa Hamamı, Mudanya ring yolu, İmralı iskelesinin yıllar sonra kaldırılması, Mudanya'ya yeni yollar kazandırılması, altyapı yatırımları ve daha sayamayacağımız birçok hizmet Mudanya ile buluştu. BUDO gemilerimizle Türkiye, Mudanya'yı tanıdı. Mudanya sahillerine değer katacak projemizde artık sona geldik, ihaleye çıkıyoruz. İnşallah kısa sürede sahillerdeki değişim ve dönüşümü hep birlikte göreceğiz. İşte yıllardır konuşulan Mütareke binası hemen yanımızda. Herkes konuştu ama bakımını biz yapıyoruz. Beş yıl içinde 25 yılda yapılandan fazlasını hem Mudanya'ya hem Bursa'ya kazandırdık. Çünkü bu kadrolar hizmet etmeyi en iyi bilen kadrolar. Bu halk da hizmet edenlerin her zaman yanında olmuştur. Ancak bu seçimle birlikte yeni bir döneme giriyoruz. Artık köyler de bizim sorumluluğumuzda. Türkiye genelinde nasıl 26 konuda birinci olduysak, kırsal kalkınmada da nasıl örnek olduğumuzu herkese göstereceğiz" dedi.

Başkan Altepe için CHP'yi bıraktı

Konuşması sık sık sloganlarla kesilen Başkan Altepe, etkinlikte bir de sürpriz yaşadı. Başkanın yanına gelen ve CHP'li olduğunu söyleyen 67 yaşındaki Latife Odabaş, "Televizyonda görüyorum. Teleferik yapıyormuşsun, tren yapıyormuşsun. Şunu bunu yapıyormuşsun. Dedim ki bu adam çok çalışıyor. Oyumu ona vereceğim" dedi. Başkan Altepe'nin etkisiyle AK Parti'ye geçen Odabaş'a parti rozetini Başkan Altepe, vatandaşların alkışları arasında taktı.

Coşkulu kalabalığa seslenen Başkan Altepe, "Görüyorum ki Mudanya kararını çoktan vermiş. İşte Mudanya'ya önemli hizmetleri kazandıran Başkanımız Hasan Aktürk ile inşallah görevi teslim edeceği Arif Bayrak, yan yana el ele. Çünkü bu kadrolar sadece hizmet için var. Nasıl Büyükşehir'de büyük fark atarak görevimize devam edeceksek burada da Arif başkan gerisi yalan" diye konuştu.

Tirilye'de dönüşüm şimdi başlıyor

Daha sonra yerel seçimlerin ardından Mudanya'ya mahalle olarak bağlanacak olan Tirilye Beldesi'ne gelen Başkan Altepe ve Mudanya Belediye Başkan adayı Arif Bayrak, Tirilye Belediye Başkanı Ali Turan ile birlikte ilçe esnafını gezdi. Seçimlerin ardından görevi bırakacak olan Ali Turan, meydanda toplanan vatandaşlara yaptığı konuşmada, "Biraz içimiz buruk ama en az 20 yıldır belediyeciliğin içinde olan, mevzuatı çok iyi bilen Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe'ye itimatım tam. Bugüne kadar ne zaman yanına gidip, bir istekte bulunsam hiç boş dönmedim. Keşif bedeli 2 milyon lira olan Çamaşır deresi ıslahı ve köprü işini belediye olarak biz yapmaya kalktık. Başkanımız da bize 170 bin TL'lik malzeme desteği verdi ve biz bu işi 330 bin TL'ye. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de her ne kadar Tirilye Belediyesi kapatılıyor olsa da Başkan Ali Turan ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirterek, "Büyükşehir Belediyesi olarak Ali Turan'ın da Mudanya Belediye Başkan adayımız Arif Bayrak'ın da yanındayız. Eksiklerinizi, ihtiyaçlarınızı biliyorum. Bu bölgelerde çalışmalarımızı yaptık. Otopark ihtiyacı olduğu söylendi, çalışmaları hemen bugünden başlatıyoruz. Futbol sahası ve park yapımı, Taş Mektep, tarihi cami ve çeşmelerin restorasyonu, tarihi zeytinyağı fabrikasının restorasyonu hepsini gündeme aldık. İnşallah Tirilye'de dönüşümü şimdiden başlatıyoruz" diye konuştu.

Zeytincinin yüzü gülecek

Tirilye temaslarının ardından sahil beldesi olan Eşkel'e geçen Başkan Altepe, burada da meydanı dolduran vatandaşlar tarafından havai fişek gösterisi ile karşılandı. Burada vatandaşlara seslenen Başkan Altepe, sahillerden tarıma kadar her alanda kalkınmanın sağlanması için vakit kaybetmeden çalışmalara başladıklarını kaydetti. Marmara'nın cennet köşelerinden biri olan Eşkel'de uygulayacakları sahil projesi sayesinde turizmle bölge ekonomisine değer katacaklarını dile getiren Başkan Altepe, "Artık köyler de bizim sorumluluğumuzda. Yasa gereği yatırım bütçemizin en az yüzde 10'ununu yani 120 milyon lirayı kırsala ayırmak zorundayız. Geçtiğimiz yıl Özel İdare'nin köylere yaptığı yatırım 30 milyon TL'yi bile bulmuyordu. Artık köylünün yanında Büyükşehir Belediyesi var. En iyi zeytin nasıl üretilir, fide, fidan desteği, bu ürünlerin depolanması, ambalajlama ve pazarlanması konusunda gerekli her türlü çalışmayı yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sahiller Turizmle, Köyler Zeytincilikle Kalkınacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement