Samsun'un 12. Kardeş Şehri "Bişkek" Oldu - Son Dakika
Güncel

Samsun'un 12. Kardeş Şehri "Bişkek" Oldu

Samsun\'un 12. Kardeş Şehri "Bişkek" Oldu

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Bişkek Büyükşehir Belediyesi kardeş şehir oldu.

01.11.2013 12:53  Güncelleme: 12:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Bişkek Büyükşehir Belediyesi kardeş şehir oldu.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Kırgızistan Cumhuriyeti Başkenti Bişkek'in Büyükşehir Belediye Başkanı İsa Ömürkulov arasında kardeş şehir protokolü imzalanarak Samsun'un 12. kardeş şehri Bişkek oldu.

Büyükşehir Belediyesi Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Bişkek Büyükşehir Belediye Başkanı İsa Ömürkulov'un yanı sıra Bişkek-Lenin İlçe Belediye Başkanı Yrysbek Maatkabylov, Bişkek Meclis Üyeleri Janat Ermek, Samarbek Bolotbekov, Almaz Kenenbaev, Nasirdin Aysaev ve Bolot Nurmatov, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Kenan Şara, Genel Sekreter Yardımcısı Sefer Arlı, SASKİ Genel Müdürü Coşkun Öncel, daire başkanları ve belediye üst düzey yöneticileri katıldı.

İmza töreni öncesi konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Son 5 yıl içersinde kardeş şehir ilişkilerini çok önemli hale getirmeye çalışıyoruz ve önemsiyoruz. Kardeş şehir ilişkilerini önemseyişimizin amacı Samsun'umuzu dışa açmaktır ve bir dünya kenti haline getirmektir. Samsun'un başka ülke ve başka coğrafyalarında dostlukları, iktisadi, sosyal ve kültürel açıdan münasebetleri olan bir dünya şehri haline getirmeye dönük çabalarımızın sonucudur. Orta Asya'da bir Orta Asya ülkesini ana yurdumuz olarak kabul ederiz. Bize Türklerin ana yurdu, bizim ana yurdumuz hepimizin ortak toprağı olarak kabul edilen Kırgızistan ile kardeş şehir ilişkisi kurmuş olmak bugüne kadar kurduğumuz kardeş şehir ilişkilerinden çok daha farklıdır. Aynı zamanda bir anlam ve mana taşımaktadır" dedi.

Türkiye ve Kırgızistan'ın Türk evlatları olduğunu belirten Bişkek Büyükşehir Belediye Başkanı İsa Ömürkulov, "Biz bu zamana kadar başka ülkede 70 sene yaşadık. Biz bağımsızlığına kavuşmamızın süresi 20 sene oldu. 20 sene bağımsız bir ülke için çok az bir vakittir. Bundan dolayı bizim her günümüz çok değerlidir. Önceden yapılmamış işleri şimdi yapmamız gerekiyor. Biz hepimizin bir Türk atanın oğulları ve evlatlarıyız. Babalarımız ve atalarımız birdir. Yurdumuz birdir. Dinimiz, kültürümüz, tarihimiz birdir. Biz bütün olarak biriz. Bu kardeşliğimizi bugün resmileştirdik. Bilindiği gibi Kırgızistan ile Türkiye arasında da işbirliği yapılıyor ama biz bununla yetinmedik belediyeler arasında, halk arasında da kardeşliğimizi daha da pekiştirme duygularıyla geldik. Bilindiği gibi Samsun Büyükşehir'de şehir problemlerin aynıları bizde de var. Buradaki problemlerin çözülme yönlerini çok beğendik. Yolların yapılması, şehir planlanması, parklar, insanlara yapılan hizmetleri çok beğendik. Samsun alanında hava, kara, demir ve deniz yolları bulunmaktadır. Bişkek ile birlikte kardeş şehir işbirliğinin yapılması lojistiği de geliştirecektir" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile Kırgızistan Cumhuriyeti Başkenti Bişkek Büyükşehir Belediye Başkanı İsa Ömürkulov arasında Kardeş Şehir protokolü imzalandı.

İmzanın ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz seramik tablo ve Türk bayrağı hediye ederken, Bişkek Büyükşehir Belediye Başkanı İsa Ömürkulov da Kırgızistan'ın simgesi olan kar leoparı anıtı ve geleneksel Kırgız giysisi hediye etti. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Samsun'un 12. Kardeş Şehri 'Bişkek' Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement