Şanlıurfa'da 'Piramit' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da 'Piramit' Tepkisi

Şanlıurfa\'da \'Piramit\' Tepkisi

Şanlıurfa Belediyesi’nin eski Vilayet Meydanı’na yaptığı piramit şeklindeki havalandırmalar, İnsani Yardım Platformu tarafından basın açıklaması ile protesto edildi.

17.02.2014 16:30

Şanlıurfa Belediyesi'nin eski Vilayet Meydanı'na yaptığı piramit şeklindeki havalandırmalar, İnsani Yardım Platformu tarafından basın açıklaması ile protesto edildi.

Eski Vilayet Meydanı'nda toplanan İnsani Yardım Platformu üyesi yaklaşık 50 kişi, bu piramitlerin bir an önce kaldırılıp yerine Harran Kümbetlerinin yapılmasını ve meydana Rabia Meydanı isminin verilmesini istedi.

Toplanan grup adına basın açıklamasını yapan İnsani Yardım Platformu sözcüsü Ahmet Sevim, şunları söyledi:

"Bizler Müslümanlar olarak nerede bir Müslüman'ın ayağına bir taş değse onun acısını yüreğinde hissetmeliyiz. Zulüm eski dünya diye tabir edilen Asya, Afrika ve kendini medeni sayan Avrupa'nın göbeğinde devam etmektedir. Doğu Türkistan'da her gün Çinli komünistler tarafından kardeşlerimizin canı, malı ve namusuna katliamlar yapılmaktadır. Sıcak evlerimizde buna karşı durmamız ne kadar insani ve İslami'dir. Myanmar'da Müslüman katliamı yapılmakta, diri diri yakılmaktadır. Onlar canlarını verirken bunun ne kadarının ızdırabı ve utancını duyuyoruz. Orta Afrika Cumhuriyetinde Hıristiyan Ant-Balaka militanları tarafından Müslümanlar katledilirken katil Fransa'nın barış gücüne mi güveniyoruz. Bosna'da tırmandırılan kargaşa ve kaosa seyirci mi kalacağız. Suriye'de kan durmuyor, her gün yüzlerce masum insan varil bombaları ile katledilerek savaş suçu işleniyor. Mısır'da devrim yapıp meşru olan iktidarı deviren Firavun Sisi'yi, Kıpti Adil Mansur'a destek veren sözde Müslümanlar mı? Firavunlar, Nemrutlara, Ebu Cehillere ve fil ordularına dur diyeceğiz. Bu zulüm yapılan toprakların hepsinde atalarımızın adil yönetimi altından yüzlerce yıllık kardeşlik ve İslamiyet bağımız vardır. Zulme ve katliamlara seyirci kalmayacağız. Hakikati avazımız çıktığı kadar haykıracağız. 'Birbirine karşı muhabbet ve merhamette, müminler, bir vücut gibidir. Vücudun bir yeri rahatsız olunca, bütün vücut, rahatsız, uykusuz kalıp, onun tedavisi ile meşgul olduğu gibi Müslümanlarda da birbirlerine yardıma koşmalıdır' diyen Resul'ün ümmetiyiz."

"DERHAL ZULMÜN SEMBOLÜ OLAN PİRAMİTLER ORTADAN KALDIRILMALIDIR"

Mısır direnişinin sembolü haline gelen ve bütün İslam coğrafyasında ayını çağrışımını yapan Rabia işaretinin meydana isim olarak verilmesi için görüşmeler yapıldığını ifade eden Sevim, "Mısır piramitlerinin benzerini memleketimizin merkezi yerine yapılması kabul edilemez. Belediye başkanını aklıselime davet ediyoruz. Derhal zulmün sembolü olan bu piramitler ortadan kaldırılmalıdır. Buraya yapılacaksa şehrimizin sembolü Harran Kümbetleri yapılmalıdır. Ülkemizin içinde bulunduğu kırılgan durum ve İslam coğrafyasında meydana gelen zulümler göz önüne alınarak itidale davet ediyoruz. Provokasyona açık bu tür tahriklerden vazgeçilmelidir" ifadelerini kullandı.

Açıklamaların ardından grup, Mısır'da Rabia sembolü olan işareti yaparak olaysız şekilde dağıldı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da 'Piramit' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement