Sefa Sirmen: İstenmeyen Yerde Durulmaz - Son Dakika
Güncel

Sefa Sirmen: İstenmeyen Yerde Durulmaz

Sefa Sirmen: İstenmeyen Yerde Durulmaz

Chp'nin milletvekili adaylarını Kocaeli'de ön seçim yerine merkez yoklaması ile belirlenmesini kararlaştırması, Sefa Sirmen'in de aralarında olduğu bazı partililerin tepkisine yol açtı.

16.02.2015 15:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp'nin milletvekili adaylarını Kocaeli'de ön seçim yerine merkez yoklaması ile belirlenmesini kararlaştırması, Sefa Sirmen'in de aralarında olduğu bazı partililerin tepkisine yol açtı. En sert tepkiyi gösteren Sefa Sirmen,"Bunlar herhalde benim partideki varlığımdan rahatsızlar. İstenmeyen yerde durulmaz. İstifa dahil her şey olabilir" dedi.

CHP, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Parti Meclisi'nin aldığı kararla 85 seçim bölgesinden 55'inde adayların, ön seçim yoluyla belirlenmesi kararı aldı. Kocaeli'deki adayların ön seçim yerine merkez yoklaması ile belirleneceğinin açıklanması tepkilere neden oldu. CHP'li eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve milletvekili Sefa Sirmen de en sert tepkiyi verenlerden biri oldu.

İSTENMEYEN YERDE DURULMAZ

CHP'nin iki dönem önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı da gösterdiği, 7 Haziran seçimleri için de CHP'den yeniden milletvekili aday adayı olmaya hazırlanan Sefa Sirmen, Parti Meclisi'nin aldığı kararın ardından yaptığı açıklamada, "Bu Sefa Sirmen'in önünü kesme kararı" diyerek şöyle devam etti:

"Mevcut milletvekilleri ve istifa eden il başkanı genel merkezle dayanışma içinde. 'Sefa Sirmen girerse liste başı olur' düşüncesiyle hareket ettiler, partiye zarar verdiler. Bunlar herhalde benim partideki varlığımdan da rahatsızlar. CHP'deki varlığımızın durumunu değerlendiriyorum. İstifa dahil her şey olabilir. İstifayı aklımdan geçirmiyor değilim. İstenmeyen yerde durulmaz. Sanki öyle bir tavır var.  Bir de samimiyetsizlik var partide. Mevcut üç milletvekili de burada yapılan toplantılarda ön seçim istiyor, parti tam tersi karar alıyor."

KARARA SAYGILIYIZ

CHP'nin Kocaeli'deki 3 milletvekilinden biri olan Haydar Akar ise, Parti Meclisi'nin aldığı karar için "Sürpriz bir karar oldu bizim için. Kocaeli ön seçim kararı alınan illerin dışında kaldı. Ben gerekçesini bilmiyorum. Sürpriz oldu. Ben de ön seçim olabilir diye bekliyordum. Genel merkezimizin, parti meclisimizin takdiri. Alınan karara saygılıyız" dedi.

Geçtiğimiz günlerde aday adayı olmak için görevinden istifa ecden CHP Kocaeli eski il başkanı Yalçın Kuşkan da, Parti Meclisi'nin merkez yoklaması kararı ile ilgili olarak şunları söyledi:

"7 Haziran'da yapılacak seçim Türkiye'nin önemli dönüm noktalarından biri. CHP'de Türkiye'de adayların yüzde 85'i ön seçimle belirleniyor. Ancak bazı iller bundan muaf tutulmuş. Biri de Kocaeli. Parti Meclisimiz kurultaydan sonraki  en yetkili kurum. Dolayısıyla sayın genel başkanımız MYK'mız ve parti meclisimiz Kocaeli'de ön seçim olmaması kararı vermiş. Bu kararı düşünüp taşınıp almışlardır. Bunu sorgulayacak halimiz yok. Böyle uygun bulmuşlardır. Biz onların aldığı her karara uyarız."

CHP İl Başkanı Cihat Altınyuva da kararı değerlendirirken, "Partilerde alınan hiçbir karar tamamını memnun etmemiştir. Mutlaka memnun olmayan unsurlar çıkabilir.  Ben il başkanıyım. Parti Meclisi, Kurultaydan  sonra en yetkili karar organıdır.   Parti Meclisi'nin aldığı kararı ben tartışmam, saygı duyar gereğini yaparım" dedi. Bu arada Sefa Sirmen'in dışında, birçok kişinin daha bu karardan memnun olmadıkları belirtildi.

- İzmitkocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sefa Sirmen: İstenmeyen Yerde Durulmaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement