Şehitler Ebediyete Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Şehitler Ebediyete Uğurlandı

Şehitler Ebediyete Uğurlandı

Düşen Helikopterde Yaşamını Yitiren 4 Subay Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi.

12.01.2011 15:21  Güncelleme: 16:02

KEMAL TAŞÇI İSTANBUL'DA

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na askeri helikopterin Ankara'da düşmesi sonucu şehit olan Kara Pilot Üsteğmen Kemal Taşçı son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Üsteğmen'in cenazesi baba evinin ardında Ataköy 5. Kısım Camii'ne getirildi.

Cenazenin camiye getirilmesinin ardından anne Hamiyet Taşçı, baba Müslüm Taşçı, kardeşi Enes Taşçı ve Şehit Üsteğmen'in eşi Özlem Taşçı taziyeleri kabul etti. Cenaze törenine Genelkurmay Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu çelenk gönderdi. Bu arada Şehit Üsteğmen'in iki yıllık eşi Özlem Taçı'nın eşini kadın doktor Üsteğmen cenaze töreni boyunca hiç yalnız bırakmadı. Doktor olan Üsteğmen ailenin yanından bir an olsun ayrılmadı.

Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından cenaze omuzlara alınmadan şehidin kardeşi ve babası naaşın başına geldi. Bu sırada, ağabeyinin tabutuna son kez dokunan kardeşi Enes Taşçı ağabeyinin tabutu başında bir anda yere çöktü ve gözyaşlarına boğuldu. Ağlayan Enes Taşçı'yı teselli eden ise, babası Müslüm Taşçı oldu.Uzun süre yerden kalkamayan Enes Taşçı, ağabeyinin tabutunu öperek uğurladı. Ardından cenaze omuzlara alınarak askerler tarafından top arabasına konuldu. Ailenin top arabasının arkasından yürüyüşü boyunca şehidin annesi ve eşinin ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü.

TANER ERDOĞAN TOKAT ERBAA'DA

Üsteğmen Taner Erdoğan'ın cenazesi, memleketi Tokat'ın Erbaa ilçesinde toprağa verildi.

Tören sırasında şehidin annesi, kardeşleri ve yakınlarının gözyaşlarını tutamadıkları, bitkin oldukları gözlendi.

Daha sonra şehidin cenazesi ambulansa konuldu. Çok sayıda araç eşliğinde ilçeye bağlı Pınarbeyli köyüne götürülen cenaze, köy mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze toprağa verilmeden önce askeri bir yetkili, tabutun üzerindeki Türk Bayrağını öperek acılı babaya verdi. Şehidin fotoğrafı da eşi Gonca Erdoğan'a teslim edildi.

Öte yandan ilçede çok sayıda ev ve iş yerine de bayrak asıldığı görüldü.

ŞÜKRÜ PÜRLÜ SİVAS'TA

Üsteğmen Şükrü Pürlü, memleketi Sivas'ta göz yaşları arasında toprağa verildi.

Tören boyunca, şehidin yeğeni Mert Akbulut'un, dayısının tabutunun başından ayrılmaması görenleri duygulandırdı.

Anne Pürlü, "Benim yavrum çok çalışkandı. Ben size O'nu öyle gönderdim. Götürmeyin yavrumu" diye feryat etti. Şehit Şükrü Pürlü'nün yakınlarını, Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ile diğer vatandaşlar sakinleştirmeye çalıştı. Helallik alınmasının ardından Pürlü'nün naaşı, Ulu Cami'ye getirildi. Burada da Pürlü'nün çalışma arkadaşları tabut başında saygı nöbetine durdu. Şehit Pürlü'nün ablasının oğlu Mert Akbulut da dayısının fotoğrafını tutarak ve saygı nöbetine durdu.

FİKRİ DİLSİZ MERSİN'DE

Üsteğmen Fikri Dilsiz için memleketi Mersin'de tören düzenlendi.

Tören sırasında anne Zeliha Dilsiz oğlunun fotoğrafına ve tabutuna sarılarak göz yaşı döktü. Acılı anneye sarılan diğer üsteğmen oğlu Aydın Dilsiz de göz yaşlarını tutamadı. Oğlunun tabutunu sıvazlayan baba Hasan Hüseyin Dilsiz'i ise törene katılan

AK Parti Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen teselli etmeye çalıştı.

Eğitim uçuşu sırasında Ankara'nın Tuluntaş Köyü yakınına düşen askeri helikopterde şehit olan Üsteğmen Fikri Dilsiz için Muğdat Camii'nden tören düzenlendi. Mersin Devlet Hastanesi'nden alınan şehit üsteğmen Fikri Dilsiz'in Türk bayrağına sarılı tabutu önce Nusratiye Mahallesi'ndeki baba evine daha sonra ise törenin yapılacağı Muğdat Camii'ne getirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehitler Ebediyete Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement