Selmanoğlu: "İki Bayrak Tek Devletiz" - Son Dakika
Güncel

Selmanoğlu: "İki Bayrak Tek Devletiz"

Selmanoğlu: "İki Bayrak Tek Devletiz"

Cumhuriyet Mahallesi'ne kazandırılan Azerbaycan Parkı görkemli bir törenle açıldı.

03.02.2012 18:56

Elazığ - Bakü Kültür Sanat Buluşması kapsamında Elazığ Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi'ne kazandırılan Azerbaycan Parkı görkemli bir törenle açıldı.

Bağımsızlığının 20. yılını kutlayan dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın isminin verildiği parkın açılışına Açılışa Elazığ Valisi Muammer Erol, Milletvekili Şuay Alpay, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev, Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Deliömeroğlu, ve çok sayıda davetli katıldı.

Şehrin merkezi yerlerinden Cumhuriyet Mahallesi'nde oldukça modern bir şekilde inşa edilen parka Azerbaycan isminin verilmesinin oldukça önemli olduğunu ifade eden Manas Yayıncılık yetkilisi Bedrettin Keleştimur düşüncelerini şöyle dile getirdi:

"Dost ve kardeş ülke Azerbaycan'ın bağımsızlığının 20. yılı münasebetiyle düzenlediğimiz Elazığ – Bakü Kültür ve Sanat Buluşmaları programlarının hayırlı olmasını diliyor, programa katılan misafirlerimizi aziz diyarda görmekten dolayı kıvanç duyduğumuzu belirtmek istiyorum."

Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev ise "Azerbaycan ve Türkiye daima bir arada olmuştur. Sevinçli günlerde de kederli günlerde de. Türkiye'nin incisi olan, Türkiye'nin en güzel köşelerinden biri olan Elazığ'da bu sevinç ve kederli günlerde Azerbaycan'la bir aradadır. Sevinçli günlerimiz Hazar Şiir akşamlarıdır, kederli günlerimiz şehitlerimizi hatırladığımız günlerdir" dedi.

Elazığ'ın bir kültür ve sanat şehri olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise bu anlamlı günde Azerbaycan'dan gelen misafirlerle birlikte Şehitlik Anıtı ile Azerbaycan Parkı'nın açılışını gerçekleştirmekten dolayı onur duyduklarını ifade ederek açıklamasında şunları söyledi:

"Son yıllarda gerçekleştirilen karşılıklı etkinliklerle Elazığımız kültür ve medeniyetlerin başkenti haline geldi. Bugün burada ezelden ebede kardeş, iki bayrak tek devlet olarak gördüğümüz dost ve kardeş ülkelerin buluşmasını yaşıyoruz. Elazığ – Bakü Kültür ve Sanat Buluşması kapsamında Belediye Meclisimizde alınan kararla Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bu parkımıza adını verdiğimiz Azerbaycan Parkı'nın açılışını gerçekleştiriyoruz.

Elazığımız 19 yıldan beri düzenlediğimiz Hazar Şiir Akşamlarıyla sadece şiirin değil Türk dünyasında, kültürün, ortak tarihin, ortak mirasın ve gelecekteki ortak ittifakların da başkenti konumundadır."

Ak Parti Elazığ Milletvekili Şuay Alpay ise "Azerbaycan Türkiye buluşması önemlidir. Annemin babası, dedem Mehmet Kasım Bey Azerbaycan bağımsızlığının büyük isimlerindendir. Azerbaycan'ın kuruluşunda yer alan bu büyük insan ve 1920'de Azerbaycan'ı Bakü'yü ve Gence'yi işgal eden Rus ve ermeni çetelerine karşı Gence'nin müdafaasını yapan büyük komutanlardan ve sonrasında da Kafkasya'nın bağımsızlığı Azerbaycan'ın bağımsızlığı için dağlara çıkıp Ruslara ve Ermenilere karşı büyük bir mücadeleyi başlatan büyük komutanlardandır. Mehmet Kasım Bey'in Azerbaycan ve Türkiye'nin bağımsızlığı için hayatlarını veren bütün şehitlerin önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından Azerbaycan Parkı ve Azerbaycan Şehitleri Anıtı Elazığ Valisi Muammer Erol, Milletvekili Şuay Alpay, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Feyzi Bingöl, Azerbaycan Yazarlar Birliği Başkanı Anar Rızayev ve diğer misafirler tarafından hizmete açıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Selmanoğlu: 'İki Bayrak Tek Devletiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement