Siirt'te HDP'li Vekiller ile Polis Arasında Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Siirt'te HDP'li Vekiller ile Polis Arasında Gerginlik

Siirt\'te HDP\'li Vekiller ile Polis Arasında Gerginlik

Siirt'te, öldürülen PKK'lının cenazesinin Devlet Hastanesinden alınması sırasında HDP'li Milletvekilleri ile polisler arasında gerginlik yaşandı.

06.11.2015 15:00  Güncelleme: 15:05

Siirt'te, 3 gün önce kent merkezinde çıkan çatışmada öldürülen PKK'lının cenazesinin Devlet Hastanesinden alınması sırasında HDP'li Milletvekilleri ile polisler arasında gerginlik yaşandı. HDP'li vekiller ile Emniyet yetkilisi arasında ilginç diyaloglar yaşanırken, polis cenazeyi almaya gelenlerin slogan atmasına izin vermeyeceğini söyledi.

Siirt Devlet Hastanesinin önüne çıkan çatışmada öldürülen PKK'lının cenazesini almayan gelenler ile olağanüstü güvenlik önlemi alan polisler arasında gerginlik çıktı. HDP Siirt Milletvekilleri Kadri Yıldırım, Besime Konca ve Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ile emniyet yetkilisi arasında şu diyaloglar gerçekleşti: Emniyet yetkilisi : Devlettin alehine, devlete kurşun sıkmış adamın cenazesine geldiniz. Siz bizim vekilimizsiniz, türkiye geneli vekilsiniz. Vekil olarak bize yardımcı olacağınız yerde bize problem çıkarıyorsunuz. Eğer "şehit namırın" veya herhangi bir şekilde, devlet alehine slogan atılırsa, tedbirlerimi aldım, gözaltı yapacağım. İlimizin huzuru ve güvenliği için önlem alıyoruz

Belediye Başkanı Tuncel Bakırhan: Propaganda yapıyorsunuz

Emniyet Yetkilisi: Propaganda yapmıyoruz. Bizim kırmızı çizgilerimiz bu.

HDP Millitvekili Kadri Yıldırım: O gün oturma eyleminde de karşılıklı anlayış içerisinde sorun çözülmedi mi?

Emniyet yetkilisi: Gruba dikkat edin, slogan atılmasın.

HDP Milletvekili Besime Konca : Hastanenin önüne bu kadar polis yığmışsınız, bunu sorun görmüyor musunuz?

Emniyet yetkilisi: Hanımefendi yeni vekil seçildiniz, mazbatayı almadınız, Kimse taşkınlık yapmaz, devlet alehine slogan atmaz ise, söz veriyorum, bir dahaki seferde bu kadar polis yığmam. Yaşananlar bizi rahatsız ediyor, bize ateş edildi, bir arkadaşımız yaralandı.

Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan: Bir vatandaş da yaşamını yitirdi.

Emniyet yetkilisi: Durup dururken mi vuruldu, başkanım? cami avlusunda mı vuruldu?

Belediye başkanı Tuncer Bakırhan: Polis de ölmeyecek, gerilla da ölmeyecek. Biz burada tartışmayacağız. Sorunu biz çözeceğiz.

Emniyet yetkilisi: Verelim, bir güven verelim.

Emniyet yetkilisi: Arkadaşımız ayağından vuruldu. Vurulan adam, terörist. Ben başka bir şey demiyorum.

Arkadaşlarımız başarı gösterdi, vurulan adam terörist. Önce ateş eden o, biz değiliz. Van da dağa kadrosunda gelen bir terörist. Kodu var.

Yaşanan bu diyaloglardan ve çıkan küçük gerilimden sonra çatışmada öldürülen PKK'lının cenazesi ambulans ile memleketi Van'a gönderildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te HDP'li Vekiller ile Polis Arasında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement