Siirt Valisi Aydın Kürtçe Mevlit Dinledi - Son Dakika
Güncel

Siirt Valisi Aydın Kürtçe Mevlit Dinledi

Siirt Valisi Aydın Kürtçe Mevlit Dinledi

Siirt Valisi Ahmet Aydın, incelemelerde bulunmak için gittiği Pervari ilçesi Çınaraltı meydanında okunan Kürtçe mevlidi ilgiyle dinledi.

08.01.2014 14:53

Siirt Valisi Ahmet Aydın, incelemelerde bulunmak için gittiği Pervari ilçesi Çınaraltı meydanında okunan Kürtçe mevlidi ilgiyle dinledi.

Siirt Valisi Vali Ahmet Aydın ilçe kaymakamlığını ziyaret etti. Hükümet konağı önünde Kaymakam Murat Kahraman ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Vali Aydın, yol çalışmaları hakkında Kaymakam Kahraman'dan bilgi aldı. Daha sonra beraberindeki yetkililerle ilçe esnafını ziyaret eden Aydın, ilçenin Çınaraltı meydanında sohbet ederken, İzzetin Diken adlı vatandaş tarafından okunan Kürtçe mevlidin bir bölümünü dinledi. Vali Aydın'ın mevlit okunurken ilgiyle dinlediği görüldü.

Vali Aydın daha sonra ilçe Kaymakamlığı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yeni yapılan halk kütüphanesi ve kaymakamlık proje ofisinin açılışında bulundu. Kitap okuma kampanyasıyla Siirt'in eğitimde önemli bir mesafe aldığını belirten Vali Aydın, "Valiliğimiz öncülüğünde 2013 yılı sonuna kadar hedeflediğimiz 2 milyon 300 bin kitap okuma seviyesine ulaştık. Bu yıl da hedefimiz 2 milyon 500 bindir. Burada merkez başta olmak üzere tüm ilçelerimizde okul ve kurumlarda kitap okumanın bilinci artmıştır. Hatta esnafımız da destek vererek çıta daha da yükseltilmiştir. Pervari'de açılışını yaptığımız ilçe kütüphanesi Siirt okuyor kampanyasına destek verecektir. Siirt alimlerle, ilim adamlarıyla yüzyıllarca buralara ışık saçtı, öğrenci yetiştirdi. Günümüzün teknolojisi bilgisayar ve kütüphanelerle bu ışığın devam etmesini amaçlıyoruz. İlçe halk kütüphanesinde 9 bin kitap, proje ofisi ve çocuk salonu bulunuyor" dedi.

Vali ve beraberindeki heyet daha sonra Güleçler köyüne giderek bölgenin kanaat önderi Merhum Şeyh Müşşerrf adına yaptırılan Kur'an Kursu'nu ziyaret etti. Vali'nin Pervari ziyaretine İlçe Kaymakamı Murat Kahraman, İl Jandarma Komutan Vekili Selçuk Yıldırım, İlçe Müftüsü Faruk Arvas, İlçe Belediye Başkanı İsmail Bilen, AK Parti İlçe Başkanı Lokman Özcan, Siirt Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Uras katıldı. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Siirt Valisi Aydın Kürtçe Mevlit Dinledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement