Silopi'de Eve Tank Topu İsabet Etti! 11 Yaşındaki Çocuk Öldü - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Eve Tank Topu İsabet Etti! 11 Yaşındaki Çocuk Öldü

Operasyonların sürdüğü Şırnak'ın Silopi ilçesinde eve isabet eden top mermisi 11 yaşındaki Mehmet Mete'nin ölümüne neden oldu.

21.12.2015 17:49  Güncelleme: 17:58

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Silopi'nin Karşıyaka Mahallesi'nde 11 yaşındaki Mehmet Mete isimli çocuk, eve tanklardan atılan top mermisinin isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdi.

Evrensel'e konuşan HDP Milletvekili Aycan İrmez, kendisinin de bulunduğu Silopi'de mahallelerin sürekli tanklarla top atışına tutulduğunu belirterek, "11 yaşındaki Mehmet Mete, bu top atışlarının birinde kafasına isabet eden şarapnel parçası nedeniyle ağır yaralanıyor. Ambulans gidip almadığı için evinde can verdi." dedi.

"CENAZELERİ ALAMIYORUZ"

Devam eden çatışmalar nedeniyle cenazeyi evden alamadıklarını söyleyen İrmez, "Burada bir savaş hali yaşanıyor. Cenazelerimizi alamıyoruz. Yaralılarımızı hastaneye kaldıramıyoruz. Sokağa çıkma yasağının ilk gününde yapılan top atışları nedeniyle kalp krizi geçiren 70 yaşındaki bir vatandaşın cenazesi hâlâ evinde bekliyor. İki gün önce katledilen 47 yaşındaki annenin cenazesi sokak ortasında bekliyor. Bırakın toprağa vermeyi, cenazeleri oldukları yerden bile alamıyoruz" dedi.

"11 KİŞİ ÖLDÜ, ÇOK SAYIDA YARALI VAR"

Silopi'de şu ana kadar 11 kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyen İrmez, "Ölenlerden 2'si kalp krizi nedeniyle, diğerleri tank atışı ya da keskin nişancılar tarafından öldürüldü. Ondan fazla yaralı olduğunu bildiklerini ancak insanların korkudan hastaneye gidemediğini ve evlerinde tedavi olmaya çalıştığını söyleyen İrmez, "Hastaneye giriş yapanların telefonları kapatılıyor ya da alıkonuluyor. Hiçbir savaş döneminde hastanelerde böyle bir abluka olmadı." dedi.

"BAKAN YARDIMCISI 'TEMİZLİK VAR' DEDİ"

Cenazelerin alınması ve yaralıların hastaneye ulaştırılması için kaymakamı aradıklarını, her defasında danışmanının telefona çıktığını ve daha sonra kendilerine geri dönüş yapmadıklarını söyleyen İrmez, "Söylediklerimizi dikkate almıyorlar. 'Bizlik bir durum yok' diyorlar. Vali ilk günden beri cevap vermiyor telefona. Özel kalemi not alıyor o kadar. 155'i arıyoruz. En son içişleri bakan yardımcısıyla görüşebildim. Burada yaşanan durumu anlattım. 'Şu an orada temizlik yapılıyor' gibi bir söylem kullandı. Ben 'Burada evlerde halk var. Kimi temizliyorsunuz' dedim. Konuşmaya, diyalog yoluyla buradaki sorunları çözmeye çalışıyoruz. Ama maalesef muhatap bulamıyoruz" dedi.

Silopi\'de Eve Tank Topu İsabet Etti! 11 Yaşındaki Çocuk Öldü

Son Dakika Güncel Silopi'de Eve Tank Topu İsabet Etti! 11 Yaşındaki Çocuk Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (56)

  • sakınpolisi askeri suçlamayın: atılan toplarn şarapnel parçası isabet etti kasıtlı bişey yok 34 71 Yanıtla
    Onemlimi: İnşallah o acıyı sende yaşarsın talnislikla bir TOP mermisi en sevdiğin ede değer 0 0
  • sizgidisizi: devletine mermi sıkana tank mermisi bile yakın 55 47 Yanıtla
  • welat: Allahım sen bu mazlum halkın çektiği zulmü görüyorsun bunların yanında bırakma yarabbi senin azat ettiğin halkı bazıları hapsediyor Allaha bırakıyorum bu zihniyeti 34 39 Yanıtla
    welat: Gerçekten sizde düşünecek akıl yok koyun sürüsü gibisiniz 0 0
  • wwwwww: o tankı sıkan dana.. inşallah senin çocuğunda aynı kaderi paylaşır 36 35 Yanıtla
  • OSMANLI: YALAN HABER.....HABERİ KALDIRIN.... 14 38 Yanıtla
  • kürt halkı ezilmeye mahküm: roj 19 23 Yanıtla
  • aram: kendi halkini katleden bir devlet sonra diyorlar niye kurdler soyle boyle helicopterle tankla topla sivileri katleden tc unutmayacagiz bunlari 16 17 Yanıtla
  • osmaniyeli: olacak o kadar desteklersen terorü eninde sonunda gelir sanada girer!!! 7 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement