Sivasspor Kulübü Tesisleri'ndeki Patlama - Son Dakika
Güncel

Sivasspor Kulübü Tesisleri'ndeki Patlama

Sivasspor Kulübü Tesisleri\'ndeki Patlama

Sivasspor Kulübü Tesisleri'nde meydana gelen patlamada yaralanan A2 takımı oyuncusu Batınay Ak'ın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirildi.

11.07.2012 00:19

Sivasspor Kulübü Tesisleri'nde meydana gelen patlamada yaralanan A2 takımı oyuncusu Batınay Ak'ın sağlık durumunun iyi olduğunu bildirildi.

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alınan 18 yaşındaki Batınay Ak, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tesislerdeki oyun salonunda bulundukları sırada şiddetli bir patlama meydana geldiğini söyledi.

Patlama sırasında sırtına duvar yıkıldığını anlatan Ak, sırtında sıyrıklar olduğunu belirtti.

Ak'ın takım arkadaşı Akın Aydın (18) ise "Tesisteydik, yemekten sonra bazı arkadaşlar odasına, bazı arkadaşlar ise oyun salonuna geçmişti. Oyun salonunda otururlarken, bir anda aşağıda patlama oldu. Duvar yıkıldı, camlar yere düştü. Doğalgaz patlaması olduğunu söylüyorlar ama biz de kesin bilmiyoruz" diye konuştu.

Patlama sırasında Batınay'ın oyun odasında bulunduğunu belirten Aydın,

"Arkasındaki duvar üstüne yıkılmış" dedi.

Tesiste A2 takımı ve altyapıdan 20-25 civarında sporcu olduğunu anlatan Aydın, patlamanın yaşandığı yere yakın olan oyun salonunda ise 8-10 futbolcunun bulunduğunu belirterek, "Ben en uç odadaydım, tesis bayağı sallandı. Deprem oluyor sandık, patlama olmuş" ifadelerini kullandı.

Bu arada, Sivas Vali Vekili Veysel Çiftçi, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Avcı, Emniyet Müdürü Ahmet Kemal Seyhan ve bazı yetkililer de tesislerde incelemelerde bulundu.

Sivasspor Kulübü'nün tesislerden sorumlu asbaşkanı Mehmet Ali Topal ve kulüp idarecileriyle görüşen Çiftçi, Topal ve diğer yetkililere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürü İbrahim Alaçam'dan bilgi alan Vali Vekili Çiftçi, patlamada 1 kişinin hafif şekilde yaralandığını belirterek, "Çok şükür ciddi bir yaralanma değil" dedi.

Çiftçi, şunları söyledi:

"Olayın nasıl olduğu konusunda bir şey söylemek için çok erken. Olay yeri inceleme ekiplerimiz ve itfaiyemiz gerekli tedbirleri aldı. Olay yeri inceleme ekipleri gerekli incelemeleri yapıyor. İlerleyen saatlerde neden kaynaklandığıyla ilgili daha detaylı bilgiyi kamuoyuyla paylaşacağız. Hepimize geçmiş olsun."

-Sivasspor takımı Bolu'da kampta-

Sivas-Ankara karayolu üzerindeki Vali Lütfullah Bilgin Sivasspor Tesisleri'nde akşam saatlerinde şiddetli bir patlama meydana gelmişti.

Sivasspor (A) takımının kullandığı tesisin karşısındaki idari binada meydana gelen patlamada, A2 takımından bir futbolcu yaralanmıştı.

A2 takımı ve altyapıdaki sporcuların kaldığı, ayrıca idari bina olarak kullanılan 3 katlı yapıda, patlama nedeniyle büyük çapta maddi hasar oluşmuştu.

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Sivasspor'un, Bolu Gerede'de kampta olduğu sırada meydana gelen patlamada, binanın alt katındaki mutfak ve lobi kullanılamaz hale gelmişti. Duvarları yıkılan binanın, kapıları ve pencereleri de kırılmıştı.

Muhabir: Seyit Ahmet Eksik

Yayıncı: Ahmet Ekici - SİVAS

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivasspor Kulübü Tesisleri'ndeki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement