Der Spiegel İstanbul Muhabirini Geri Çağırdı - Son Dakika
Güncel

Der Spiegel İstanbul Muhabirini Geri Çağırdı

Der Spiegel İstanbul Muhabirini Geri Çağırdı

Almanya'nın önde gelen dergilerinden Der Spiegel, İstanbul muhabiri Hasnain Kazım'ı aylardır basın akreditasyonunun uzatılmaması nedeniyle geri çağırdı.

17.03.2016 17:11  Güncelleme: 17:35

Almanya'nın önde gelen dergilerinden Der Spiegel, İstanbul muhabiri Hasnain Kazım'ı geri çağırdı. Muhabirin aylardır basın akreditasyonunun uzatılmaması nedeniyle geri çağrıldığı açıklandı. Spiegel Online, yabancı gazetecilerin Türkiye'de oturma hakkının basın akreditasyonuna bağlı olduğunu, muhabirin akreditasyonunun uzatılmadığı için geri çağrılmak zorunda kalındığını yazdı.

"BİZE İSTENİLMEDİĞİ İZLENİMİNİ VERİYOR"

Türk yetkililerin tutumunun basın özgürlüğünü zedelediğini kaydeden Spiegel Online baş editörü Florian Harms, Hasnain Kazım'ın her iyi gazetecinin yapması gerektiği gibi hükümetin yanlışlarını dürüst ve adil bir biçimde eleştirerek haberleştirdiğini söyledi. Florian Harms,"Türk yetkililerin tutumu bize muhabirimizin yaptığı haberler nedeniyle istenilmediği izlenimini veriyor. Muhabirimize ve dolayısıyla Der Spiegel ve Spiegel Online'e yapılan bu tutum, kabul edilebilir değildir ve basın özgürlüğüne zarar vermektedir" dedi.

MUHABİRİ TÜRKİYE'DEN GERİ ÇAĞIRDILAR

Gelişme üzerine Hasnain Kazım'ı İstanbul'dan geri çağırmaya karar verdiklerini belirten Harms, muhabirin Viyana'da görevlendirildiğini söyledi. Spiegel Online baş editörü Florian Harms, Der Spiegel ve Spiegel Online'ın Türkiye'deki gelişmelere dair dürüst ve adil olarak eleştirel haberler yapmaya devam edeceğini vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Der Spiegel İstanbul Muhabirini Geri Çağırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement