Stk'lardan Darbecilere Zincirli Tepki - Son Dakika
Güncel

Stk'lardan Darbecilere Zincirli Tepki

Stk\'lardan Darbecilere Zincirli Tepki

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, sivil toplum kuruluşları, Mısır'ın İskenderiye şehrinde darbe karşıtı gösteri yaptıkları için gözaltına alınan 21 öğrenciden 14'ünün çıkarıldıkları mahkeme tarafından 11'er yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırılmasına...

02.12.2013 13:42

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, sivil toplum kuruluşları, Mısır'ın İskenderiye şehrinde darbe karşıtı gösteri yaptıkları için gözaltına alınan 21 öğrenciden 14'ünün çıkarıldıkları mahkeme tarafından 11'er yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırılmasına zincirli tepki gösterdi.

İnegöl İnsani Yardım Derneği (İNİYAD), İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (İHMED), Aile Hayatını İyileştirme Derneği (AHİD), Yıldız Gençlik, İlim Yayma Cemiyeti ve Çevre Kültür Derneği (ÇEKÜD) yöneticileri, İNİYAD merkezinde düzenledikleri basın toplantısında, ellerinde Rabia posterleri ve zincirlerle Mısır'da yaşanan haksızlığa tepki gösterdi.

İNİYAD Başkanı Halil İbrahim Zengin, "Bugün burada, Mısır'ın İskenderiye şehrinde darbe karşıtı gösteri yaptıkları için gözaltına alınan 21 öğrenciden 14'ünün çıkarıldıkları mahkeme tarafından 11'er yıl 1'er ay hapis cezasına çarptırılmasına tepkimizi göstermek için toplanmış bulunuyoruz. Mısır'da darbeciler, demokratik eylemlere müdahale edip masum insanları öldürmenin yanı sıra, artık genç kızları hayatının baharında hapishanelere atmaktadır. Bugüne kadar baskıcı, despot ve diktatör rejimlerde dahi böyle bir karar alınmamıştır. Bu karar Mısır'ın tarihine kara bir leke olarak geçmiştir. Suçu darbeye karşı olmaktan başka bir şey olmayan bu masum kızların uyuşturucu satıcıları ve hayat kadınlarıyla beraber hapishanelerin derinliklerine atılması ayrı bir garabettir" dedi.

Darbeci general Sisi'ye ve dünyaya seslenen Zengin, "Ümmetin kadınlarının haksız yere hapishanelerde tutulmasını lanetliyoruz. Şu bilinsin ki, zulümle abat olunmaz. Ümmetin yaptığı bu dualar ve akıttığı gözyaşları, Allah katında elbette karşılığını bulacaktır. Ortadoğu'da ve dünyanın dört bir yanında akan kanlar artık dursun, masum insanlar hayatının baharında ölmesinler ve hapishanelerde yatmasınlar. Şuna inanıyoruz ki, bu ümmet Firavunların karşısına Musa'larını ve Rabia'larını elbette çıkaracaktır. Zulümle abat olduklarını sananların hem dünyaları, hem ahiretleri berbat olur. Mısır'da hukuk adına darbecilerin tetikçiliğini üstlenenler, sadece bir cinayete yardım ve yataklık yapmak değil, hukuka ve adalete karşı suikast düzenlemektedirler. Dualarınızda kardeşlerinizi unutmayınız. Bu direniş Mısır hür olana dek sürecektir" ifadelerini kullandı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Stk'lardan Darbecilere Zincirli Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement