Sudan ile Eğitim Alanında İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Sudan ile Eğitim Alanında İşbirliği

Sudan ile Eğitim Alanında İşbirliği

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Sudan'dan Hartum ve Elgadarif Üniversiteleri arasında akademik ve bilimsel işbirliği protokolü imzalandı.

10.05.2012 15:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) ile Sudan'dan Hartum ve Elgadarif Üniversiteleri arasında akademik ve bilimsel işbirliği protokolü imzalandı.

Rektörlük binasında düzenlenen törende konuşan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, protokol kapsamında Sudan'dan lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin Çukurova Üniversitesi'ne geleceğini, üniversiteden bazı öğretim üyelerinin de Sudan'a gideceğini söyledi.

Öğrencilere eğitim ve araştırma alanında yeni ufuklar açacak protokolün Sudan ile olan birlikteliğin bilimsel alanda da güçlenmesini sağlayacağını ifade eden Akınoğlu, ÇÜ'nün uluslararası iş birliklerini artırdığını ve toplam öğrenci sayısının en az yüzde 5'inin yabancı olmasını hedeflediklerini kaydetti.

Sudan'ın İstanbul Konsolosu Asım Muhammed Ali Mukhtar da protokolün ÇÜ ile yapılacak diğer iş birlikleri için ilk adım olacağını belirtti.

Anlaşmanın özellikle tarımsal eğitim alanında büyük katkı sağlayacağını söyleyen Mukhtar, ülkelerinde geleneksel tarımdan modern tarıma geçmek istediklerini, öğrencilerin de bu alanda ÇÜ'de eğitim alacaklarını vurguladı.

Konuşmaların ardından Rektör Akınoğlu ile Hartum Üniversitesi Rektörü Prof. El Siddig Ahmed El Mustafa El Sheikh ve Elgadarif Üniversitesi Rektörü Prof. Mohammed Awad Salih arasında akademik ve bilimsel işbirliği protokolü imzalandı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sudan ile Eğitim Alanında İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement