Sultanahmet'te Kur'an Tilaveti ve Terörü Protesto Eylemi - Son Dakika
Güncel

Sultanahmet'te Kur'an Tilaveti ve Terörü Protesto Eylemi

Sultanahmet\'te Kur\'an Tilaveti ve Terörü Protesto Eylemi

Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Sultanahmet Camisi'nde şehitler için Kur'an-ı Kerim okutturdu ve terörü lanetleyen bir protesto eylemi düzenledi.

26.08.2012 19:07

Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Sultanahmet Camisi'nde şehitler için Kur'an-ı Kerim okutturdu ve terörü lanetleyen bir protesto eylemi düzenledi.

Sultanahmet Camisi'nde öğle namazının ardından başlayan Kuran tilaveti öncesi Sultanahmet Cami Eski Baş İmamı Emrullah Hatipoğlu bir konuşma yaptı. Hatipoğlu, İslam ümmetinin içine bugünlerde fitne girdiğini belirterek, İslam coğrafyasında yaşanan sorunların bir çoğunun uluslararası kaynaklı komplolardan kaynaklandığını belirtti. Müslümanların bu olaylar karşısında uyanık olması gerektiğini ifade eden Hatipoğlu, "Şehitler Kur'an-ı Kerim'in tabiri ile ölümsüzdür. Onların sayesinde biz buralarda rahat bir şekilde yaşıyoruz. Terör maalesef her gün canlar almaya devam ediyor. Terörü şiddetle kınıyorum. İslam'a göre masum bir kişiyi öldüren bütün insanlığı öldürmüştür. Bir Müslüman böyle bir cinayeti göze alamaz" şeklinde konuştu.

Hatipoğlu'nun konuşmasının ardından Eyüp Camisi Baş İmamı Metin Çakır, Çorlulu Ali Paşa Camisi İmamı Fatih Kaya, Süleymaniye Camisi Müezzini Muhammed Duran, Süleymaniye Camisi İmamı Ekrem Nalbant, Şehzadebaşı Camisi İmamı Ercan Çakıroğlu, Eyüp Camisi İmamı Erkan Mete ve Sultanahmet Camisi İmamı Hasan Kara Kur'an-ı Keri okudu ve etkinlik sonunda şehitler için dua edildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Alman Çeşmesi önünde toplanan Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kollarına üyesi bir grup "Biz Biriz! Biz Kardeşiz! Tek Bir Ümmetiz" pankartı arkasında toplandı. "Türk de Secdede - Kürt de Secdede", "Hepimiz Hz. Adem'in Çocuklarıyız", "Terörün Çözümü İslam Kardeşliği", Selahattin Eyyubi Kadar Kürdüz Fatih Kadar Türküz" şeklinde dövizler taşıyan grup çeşitli sloganlar attı. Burada grup adına basın açıklamasını okuyan Saadet Partisi İstanbul Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar, Allah'ın Müslümanlar'a ilahi bir lütuf olarak "İslam Kardeşliği" bahşettiğini kaydederek, "İslam kardeşliği asırlardır ümmetin bütün fitnelerine, ayrılıklarına ve savaşlarına ilaç olmuş ilahi bir devadır. Öyle ki ümmet asırlardır bu ilacın etkisiyle bir arada yaşamakta ve asırlardır birçok zorluğa bu ilahi mesajın gücüyle katlanmaktadır" dedi.

Türkiye'nin terörle mücadelede ağır bedeller ödediğini vurgulayan Acar, şunları söyledi: "Ülkemiz, son 10 yılda meydana gelen 10.080 olayda, toplam 818 askerini şehit vermiş ve bu olaylarda yüzlerce vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu acı tablo bizleri derinden yaralamaktadır. İşte Hakkari, işte Şemdinli, işte Uludere ve işte Antep. Son günlerde tekrar yoğunlaşan ve terör eylemi olarak yapılan hain saldırılarda şehit edilen evlatlarımıza, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı dileriz. Kahraman askerlerimizin ve masum vatandaşlarımızın ocaklarına, tezgahladıkları hain saldırılarla ateş düşüren teröristlere ve işbirlikçilerine lanet ediyoruz."

Provokatörlere karşı milleti uyanık olmaya çağıran Acar, konuşmasını Hz. Muhammed'in veda hutbesinden alıntılar yaparak tamamladı.

Grup açıklamanın ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

Muhabir: Kenan Irtak

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sultanahmet'te Kur'an Tilaveti ve Terörü Protesto Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement