Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

Suriye\'de İç Savaş

Erbil'de bir araya gelerek Suriye'deki iç savaş konusunda fikir alışverişinde bulunan Kürt aydınlar, Suriye muhalefetine tam destek verdiklerini açıkladı

22.06.2013 13:22

Suriye'deki iç savaş konusunda fikir alışverişinde bulunmak üzere Erbil'de bir araya gelen Kürt aydın ve yazarlar, Suriye muhalefetine tam destek verdiklerini açıkladı.

AA muhabirine konuşan Suriyeli yazar Azad Ali, Erbil'de iki gün boyunca dört ayrı toplantı ile gerçekleştirilen istişare toplantısında, birçok konuda fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Toplantıda, Suriye'de devam eden devrim hareketi ve Kürtlerin süreçteki rolünün ele alındığını kaydeden Ali, "Suriye Milli Meclisi'nin konumu, gelecek için önerdiği projeler ve Kürtlerin bu konularda oynayacakları rol tartışıldı. Kürt hareketinin Suriye'de yürüttüğü siyaset ve görevleri ile ilgili ciddi müzakereler yapıldı" dedi.

"Suriye devrimini bir bütün olarak destekliyoruz"

Toplantı sonrasında açıklanan bildiride, Suriyeli Kürt aydınların, her türlü siyasi, ideolojik ve fikri farklılıklara rağmen Suriye devrimini bir bütün olarak destekledikleri vurgulandı.

Kürt aydınların devrimin başarıya ulaşacağına yürekten inandığının belirtildiği metinde şu ifadelere yer verildi:

"Her ne kadar zorluklar ve engeller olsa da bu devrim zafere ulaşacaktır. Kürt aydınları olarak sivil, demokratik ve hoşgörülü bir ortamın bu devrimle birlikte gelmesini diliyor, her türlü baskıcı ve zorba rejimleri protesto ediyoruz. İdeolojik, ulusal, etnik veya mezhepsel dayatmaları da kabul etmiyoruz."

Uluslararası güçlerin tavrının da protesto edildiği toplantıda bir araya gelen Kürt aydınlar, "Suriye'de yaşayan bütün tarafların aydınlarına el uzattıklarını ve yeni bir ülkenin kurulması için ortak hareket etme çağrısında bulunduklarını" ifade etti.

Toplantıda ayrıca Kürt aydınlara, Suriye'deki devrimde daha aktif rol oynamaları ve üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri çağrısında bulunuldu. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement