Suriyeli Çocuklar Okul İçin Onay Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocuklar Okul İçin Onay Bekliyor

Suriyeli Çocuklar Okul İçin Onay Bekliyor

İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ailelerin talebi üzerine, çocukların eğitimi için boş olan bir okulun kullanımı konusunda bakanlığa öneride bul...

22.11.2013 12:10

HALİL ŞAHİN - İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ailelerin talebi üzerine, çocukların eğitimi için boş olan bir okulun kullanımı konusunda bakanlığa öneride bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir'de okul çağında olan Suriyeli sayısı ve yaş gruplarına göre dağılımı ile ilgili ellerinde net bir sayının olmadığını belirtti.

Ülkelerindeki savaştan kaçarak İzmir'e sığınan Suriyeli ailelerin çocuklarıyla ilgili eğitim taleplerini, kurdukları dernek üzerinden Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ilettiğini kaydeden Bardakcı, bu talepleri MEB'e bildirdiklerini söyledi.

Bardakcı, MEB'in konuya genel olarak "onlar için yapılan çadırkentlerde okullar var, öncelikli olarak oralara yönlendirilmesinin uygun olacağı" şeklinde yaklaştığını ifade ederek, şöyle dedi:

"Başka illerde bu sorunu çözmek zor; fiziki imkan sorunu var. Buraları kim yönetecek? Doğrudan bize bağlı olma şansı yok. Ayrıca öğretmenlerin niteliği ne olacak, nasıl görevlendirilecek, ulaşım, kırtasiye gibi masrafları nasıl karşılanacak? Bazı illerde dernek, vakıf adı altında kendi öğretmenleriyle, kendi çaplarında eğitim yapıyorlar gibi duyumlar alıyorum. Aynı şeyi İzmir'de çözemediler."

-"10-12 mahalleden çocukların gelmesi söz konusu"

Suriyelilerin son olarak dernek aracılığıyla boş bir okul tahsis edilmesi için kendilerine başvurduğunu belirten Bardakcı, bir süredir boş olan Hamdi Dalan Mesleki Eğitim Merkezi'ni bu amaçla kullanmak üzere Bakanlığa öneride bulunduklarını söyledi.

Bardakcı, "10-12 mahalleden çocukların buraya gelmesi söz konusu. Ulaşım gibi konular bizim dışımızda, dernek bununla ilgili çabalarını yürütüyor. 5-6 derslik var o binada, eğer 'ihtiyacımızı karşılamıyor' denirse prefabrik bina kurulması da düşünülüyor. Bakanlığın onaylayıp onaylamayacağı belli olmadığı için eğitimin ne zaman başlayacağı ile ilgili kesin bir tarih vermek zor" diye konuştu. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocuklar Okul İçin Onay Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement