Tabip Odası'ndan Dr. Şahut'a Destek - Son Dakika
Güncel

Tabip Odası'ndan Dr. Şahut'a Destek

Tabip Odası\'ndan Dr. Şahut\'a Destek

Manisa Tabip Odası, geçen Haziran ayındaki Gezi Parkı direnişine destek amacıyla yapılan eylemlerle ilgili polisin ifade vermeye çağırdığı Genel Sekreterleri Dr.

09.09.2013 18:20

Manisa Tabip Odası, geçen Haziran ayındaki Gezi Parkı direnişine destek amacıyla yapılan eylemlerle ilgili polisin ifade vermeye çağırdığı Genel Sekreterleri Dr. Şahut Duran'a destek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Manisa Tabip Odası'ndaki açıklamaya, Manisa Tabib Odası Yönetim Kurulu Başkanı Semin Ayhan, Manisa Tabib Odası Genel Sekreteri Dr. Şahut Duran, CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcüsü İbrahim Demran ve Manisa Tabib Odasının üyeleri katıldı.

Açıklamayı Manisa Tabib Odası Yönetim Kurulu Başkanı Semin Ayhan okudu. Açıklama şöyle:

"Uygarlığın temelini oluşturan 'özgürlük ve demokrasi' taleplerini ideolojik olarak göstermek, bizzat kazanmış kendisi bir ideoleji olan faşizmin sıkça başvurduğu bir uygulamadır. Kendi ideolojisi dışında ideoloji istemeyen, kendi düşüncesi dışında düşünce sevmeyen kendi uygun gördüğü yaşam tarzı dışında yaşam biçimi tanımayan bu çağ dışı anlayış ne yazık ki ülkemizde varlığını sürdürmektedir. Tüm ülkede meşruiyet, genel kabul görmüş, farklı düşünce ve yaşam tarzına sahip insanlarca benimsenmiş 'gezi' eylem ve etkinlikleri demokrasi koşullarında olağan bir halk arama mücadelesi ve toplumsal talebin meşru biçimde dile getirilmesi olarak görülebilecekken ülkemizde ideolojik olarak dalgalanmakta ve meşru zemin dışına itilmeye çalışılmaktadır. Başlangıcından bu yana şiddet içermeyen bu hak arama çabası terörize edilmek istenmektedir. Güvenlik güçlerinin kullanmış oldukları orantısız şiddet sonucu 5 genç hayattan koparılmıştır. Bunlar demokrasi kültüründen yoksun ve faşizan uygulamalardır. Bu tür uygulamaları tekrar yaşamamak için haziran ayı boyunca duygu ve düşüncelerimizi ifade etmek için burada toplandık."

Bu tür davranışların en doğal hakkları olduğunu da vurgulayan Ayhan, "Çünkü biz, demokratik haklarını kullanmayı bilen ve bu haklarına sonuna kadar sahip çıkan insanlarız. O yüzden arkadaşlarımızın şiddetten uzak yasal bir yürüyüş nedeniyle ifadeye çağrılmasının bazı yöneticilerin iş güzarlığı ötesinde bir anlamı var. Açıkça söylemek gerekirse bunu faşizan bir gözdağı olarak değerlendiriyoruz" diye konuştu.

'DİKDATÖR YÖNETİM ANLAYIŞINI İSTEMİYORUZ'

Manisa Tabib Odası'ın baba ocağı olarak gördüğünü ifade eden CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel de "Akademi odalarına ve bu tür odalara karşı her zaman saldırılar gerçekleşiyor. Ama hiçbir zaman AKP iktidarında olduğu kadar sistemli ve caydırıcı bir boyuta ulaşmamıştır. Son günlerde gezi ifadeleriyle ilgili çok konuşuyoruz. Faşizme kaymış artık faşizmin sınırlarını zorlayan diktatör bir yönetim anlayışının tek sesliliğe kendisinden başka hiçbir sesliliğe tahammül edemediği ve tekleştirerek kolayca yönetmek istediği, kendisi dışındakilerin tamamını ötekileştirdiği, "'enden taraf olmayanları bertaraf ederim' dediği yönetim anlayışının yansımasıdır. AKP grisine boyanan merdivenleri rengarenk gökkuşağına boyayanlar gibi rengarengiz. Hepimiz demokrasiyi ve özgürlüğü istiyoruz" dedi. - Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tabip Odası'ndan Dr. Şahut'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement