Taksim Cumhuriyet Anıtında Tören Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Taksim Cumhuriyet Anıtında Tören Düzenlendi

Taksim Cumhuriyet Anıtında Tören Düzenlendi

Atatürk'ün ebediyete intikalinin77'inci yıl dönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtında tören düzenlendi.

10.11.2015 11:11  Güncelleme: 11:17

Atatürk'ün ebediyete intikalinin77'inci yıldönümü nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'nda tören düzenlendi. Saat 9.05'te sirenlerin çalmasıyla törene katılanlar ve çevredekiler saygı duruşunda bulundu.

Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki törene, İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Org.Ümit Dündar, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Siyasi Partiler ile Sivil Toplum Kuruluşları katıldı.

Anıta çelenk bırakılmasından sonra, Atatürk ve ebediyete intikal etmiş silah arkadaşları için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okunurken, bayraklar yarıya indirildi. Törenin bitmesinden sonra çevredekiler Cumhuriyet Anıtı'nın önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Resmi törenin bitmesinden sonra İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasal, CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve bir grup avukatla birlikte basın açıklaması yaptı.

İSTANBUL BAROSU : SENİ ARIYOR, ANLIYOR VE ANIYORUZ

Ümit Kocasakal "Seni her geçen gün daha çok anıyor, anlıyor, arıyor ve özlüyoruz. Yurtta sulh cihanda sulh ilkesinin yerini, yurtta kutuplaşma ve çatışma, cihanda düşmanlık ve savaş almıştır. Vatan etnik ve mezhepsel bir cehenneme çevrilmiştir. Vatanın bazı bölgelerine gidilemez hale gelmiştir. Ülke kaynakları aleni hırsızlık ve yolsuzluklarla talan edilmektedir. Bunu engellemesi gereken yargı kuşatılmış ve teslim alınmış, daha acısı Cumhuriyet'in savcı ve hakimlerinin bir kısmı da teslim olmuş, güce ve iktidara biat etmişlerdir. Adalet, adliyenin dışına çıkarılmıştır. Milli egemenlik, 'saraya' hapsolmuş, kaldırdığın saltanat geri gelmiştir. Hilafet ise yoldadır. Demokrasiden teokrasiye geçilmiştir. Din tüccarları ve simsarları iş başında, el üstündedir. Kuruluş değerleri ile topyekün bir hesaplaşma söz konusudur. Millet eğitimsiz ve yoksul bırakılmış, yalan topluma, siyasete egemen olmuştur. En acısı da sözde senin izinden gidenlerin, sahte bağlılık gösterisi ile milleti aldatarak sana ve eserlerine saldırmasıdır. Yani Ata'm hukuk askıya alınarak, zorla ve hile ile aziz vatanın bütün kaleleri zaptedilmiş, gaflet, delalet ve ihanet her yeri sarmıştır" dedi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Taksim Cumhuriyet Anıtında Tören Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement