Tartışılan Karayolu Arsası 120.5 Milyona Satıldı - Son Dakika
Güncel

Tartışılan Karayolu Arsası 120.5 Milyona Satıldı

Tartışılan Karayolu Arsası 120.5 Milyona Satıldı

İzmir'de Özelleştirme İdaresi'nin imar planını ticaret, AVM, rezidans yapılmasına olanak sağlayacak şekilde değiştirildikten sonra satışa çıkardığı, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin tepki gösterdiği Bornova Ağaçlı yol yakınlarındaki...

01.10.2013 19:06

İzmir'de Özelleştirme İdaresi'nin imar planını ticaret, AVM, rezidans yapılmasına olanak sağlayacak şekilde değiştirildikten sonra satışa çıkardığı, belediyeler ve sivil toplum örgütlerinin tepki gösterdiği Bornova Ağaçlı yol yakınlarındaki Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ne ait 54 bin 181 metrekarelik araziye en yüksek teklifi 120 milyon 420 bin TL'yle Armesa- Murat Akdemir Ortak Girişim Grubu verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti'li Meclis üyesi Murat Akdemir, ihale sonucu onaylandıktan sonra uluslararası proje yarışması yapacaklarını, alanda hiç ağaç kesmeyeceklerini ve AVM yapmayacaklarını söyledi.

Özelleştirme İdaresi'nin imar plan değişikliğinin iptali için birden fazla dava açılmasına ve henüz bir karar çıkmamasına karşın Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün Bornova Ağaçlı yakınında, Sanayi Caddesi'nde, üzerinde idari binaları, şantiye ve ağaçların bulunduğu 54 bin 181 metrekarelik arazi satışa çıkarıldı. Özelleştirme İdaresi'nin 19 Eylül'de açtığı ihaleye Mehmet Gökdemir İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti, İzmir Ortak Girişim Grubu, Seza İnşaat Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti, Armesa-Murat Akdemir Ortak Girişim Grubu, Liva İç ve Dış Ticaret Şirketi olmak üzere 5 teklif geldi. Bu beş firmayla yapılan nihai pazarlık sonucu en yüksek teklifi Armesa-Murat Akdemir Ortak Girişim Grubu 120 milyon 420 bin TL'yle verdi.

AKDEMİR: AĞAÇ KESİLMEYECEK, AVM YAPMAYACAĞIZ

İhaleye en yüksek teklifi veren ortak girişim grubu adına DHA muhabirine açıklama yapan AKD yönetim Kurulu Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ak Parti Meclis üyesi Murat Akdemir, "En yüksek teklifi verdik. Satış Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın onay sonrası kesinleşecek. Açılan davaların sonuçları bu alanda yapacağımız projeyi olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle süreci bekleyeceğiz. Ancak biz bu alana yapacağımızç proje için uluslararası bir proje yarışması açacağız. Yarışma sonucunda ortaya çıkan projeyi uygulayacağız. Ancak, bu alanda tek bir ağaç kesilmeyecek. AVM de yapmayacağız. Çok fonksiyonlu bir proje yapmayı isteyoruz" dedi.

Karayolları'nın aynı bölgede başka bir parselde satışa çıkarılan 27 bin 339 metrekarelik araziye ise 26 Eylül'de yapılan pazarlıkta en yüksek teklifi 76 milyon 300 bin TL'yle Liva İç ve Dış Ticaret A.Ş. vermişti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tartışılan Karayolu Arsası 120.5 Milyona Satıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement