Tekirdağ Fabrika Atıklarıyla Mavi ve Gri Akan Kuru Deresi'ndeki Balıklar Ölüyor - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ Fabrika Atıklarıyla Mavi ve Gri Akan Kuru Deresi'ndeki Balıklar Ölüyor

Tekirdag'ın Ergene ilçesinde bulunan Kuru Deresi, çevresindeki fabrikaların kimyasal atıkları nedeniyle gri ve mavi renkte akarken, balık ölümleri de yaşanmaya başladı.

01.05.2019 12:34

Tekirdag'ın Ergene ilçesinde bulunan Kuru Deresi, çevresindeki fabrikaların kimyasal atıkları nedeniyle gri ve mavi renkte akarken, balık ölümleri de yaşanmaya başladı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, dereden aldığı numuneleri incelemeye gönderdi.

Ergene ilçesine bağlı Karamehmet ile Ulaş Mahalleleri arasında bulanan Kuru Deresi iddiaya göre, son günlerde çevresinde bulunan fabrikalardan gelen kimyasal atıklar nedeniyle gri ve mavi renklere dönüşerek akmaya başladı. Derede balık ölümlerinin de yaşandığı gören bir çifti, Ergene Belediyesi'ne giderek durumu anlattı. Belediye zabıta ekipleri derede yaptıkları incelemede kimyasal atıklar nedeniyle yer yer gri ve mavi akan derede balık ölümlerinin yaşandığını görerek, yetkililere bilgi verdi.

Derenin kirliliğini öğrenen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Baydarlı ile birlikte dere kıyısına gitti. Milletvekili Aygun, bir çevre katliamı yaşandığını belirterek, Karamehmet ve Ulaş mahallelerimizden geçen Kuru Deresi'nde çevre katliamıyla baş başayız. Nereden geldiği belli olmayan bir kimyasal dereyi kirletmiş ve canlılar ölüm kalıp savaşı veriyor. Balık ölümleri yaşanı yor. Deredeki koku rezalet, canlılar ölümle pençeleşiyor, gördüğünüz gibi renk değişmiş. İl Çevre Müdürlüğü ekipleri dereden numune alacaklardır. Bu suyun kirliliğinin kaynağını bulacağız. Ondan sonra da gerekirse yargıya teslim ederek bir daha çevreyi kirletmemeleri için mücadele edeceğiz dedi.

Ergene Belediyesi Başkan Yardımcısı Yüksel Baydarlı, ihbar üzerine çevre ve zabıta ekiplerinin hemen harekete geçtiğini belirterek, Bir çevre katliamı ile karşı karşıyayız. Muhtemelen bölgeden kirli veya kimyasal veya asitli sular atıldığını düşünüyoruz dedi.

Ergene Belediyesi'nin başvurusu üzerine Tekirdağ İl Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri derenin 4 ayrı noktasından numuneler alarak incelemeye gönderdi.

Tekirdağ Fabrika Atıklarıyla Mavi ve Gri Akan Kuru Deresi\'ndeki Balıklar Ölüyor
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ Fabrika Atıklarıyla Mavi ve Gri Akan Kuru Deresi'ndeki Balıklar Ölüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement