Tika'dan Filistin'e Eğitim Desteği - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Filistin'e Eğitim Desteği

Tika\'dan Filistin\'e Eğitim Desteği

TİKA, Filistin Meteoroloji İşleri Ofisi uzmanlarına eğitim verdi.

27.12.2013 11:39

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filistin'de idari, sivil, sosyal, ekonomi, tarım, kültür gibi çeşitli alanlarda gerçekleştirilen kapasite artırım programları kapsamında Filistin Devleti Meteoroloji İşleri Ofisi uzmanlarına, Türkiye Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden uzmanlarla eğitim verdi.

TİKA'dan yapılan açıklamaya göre, TİKA ve Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü işbirliğinde, Filistin Meteoroloji İşleri Ofisi uzmanlarına, bugüne kadar çeşitli konularda eğitim programları düzenlendi. 2013 yılı içerisinde meteoroloji uzmanlarına yönelik eğitim programlarının ilki mart ayında Türkiye'de Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı birimlerde gerçekleştirildi. Eğitim programlarının ikincisi ise Filistin'de Türkiye'den gelen 2 uzman tarafından verilen eğitimlerle tamamlandı.

Filistin Meteoroloji İşleri Ofisi çalışanlarının daha hızlı, yerinde ve sağlıklı hizmet verebilmesi için kapasite artırımlarının sağlanması ve yeni teknolojik yenilikler konusunda uzmanların eğitilmesi amacıyla düzenlenen kursa Filistin'den 15 meteoroloji uzmanı katıldı. Öte yandan Türkiye'den gelen uzmanlar Filistin'in değişik kentlerindeki meteoroloji istasyonlarında incelemeler yaparak kapasite ve durum değerlendirmelerde bulunup rapor hazırladılar.

Eğitim programı kapsamında düzenlenen törene Filistin Ulaştırma Bakan Yardımcısı Dr. Ali Şas, Filistin Meteoroloji İşleri Genel Müdürü M. Yusuf Ebu Esad, TİKA Filistin Koordinatörü Kürşad Mahmat, TİKA yetkilileri, Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yetkililer katıldı.

Törende konuşan Filistin Ulaştırma Bakan Yardımcısı Dr. Şas, TİKA'nın Filistin'de gerçekleştirdiği projelerden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Şahsım ve Meteoroloji çalışanlarının tamamı adına sizlere, kardeş Türk halkına, hükümetine ve TİKA'ya Filistin halkına yaptıkları yardım ve destekleri için teşekkür ediyorum" dedi.

TİKA Filistin Koordinatörü Mahmat ise TİKA'nın Filistin'de birçok sektörde faaliyet ve proje gerçekleştirdiğini, hiç şüphesiz bunlar içerisinde en önemlilerinin kapasite arttırım programları olduğunu ifade etti. Mahmat, Filistin yönetiminin ihtiyaç duyduğu her konuda Türkiye'nin bilgi, birikim ve tecrübe paylaşımına hazır olduğunu belirterek, programın verimli ve faydalı olması temennilerini ileterek başarılar diledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tika'dan Filistin'e Eğitim Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement