Trabzonspor'un Kuruluş Yıldönümü Töreninde, Birlik ve Beraberlik Mesajı Verildi - Son Dakika
Güncel

Trabzonspor'un Kuruluş Yıldönümü Töreninde, Birlik ve Beraberlik Mesajı Verildi

Trabzonspor\'un Kuruluş Yıldönümü Töreninde, Birlik ve Beraberlik Mesajı Verildi

Trabzonspor'un kuruluş yıldönümü töreninde, birlik ve beraberlik mesajı verildiTrabzonspor'un 49'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.

02.08.2016 14:04

Trabzon spor'un kuruluş yıldönümü töreninde, birlik ve beraberlik mesajı verildi

Trabzonspor'un 49'uncu kuruluş yıldönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törende yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı veren Asbaşkan Ahmet Çubukçu, Sizlerle birlikte yaşayacağımız ve Trabzonsporumuzu zirveye beraber taşıyacağımız nice 50 yıllarımız olsun dedi.

Katılımın düşük olduğu törende, Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu ve yönetim kurulu üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, eski yöneticiler ve kurucu üyeler, çeşitli kurul başkanları ve az sayıda taraftar yer aldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı önüne çiçekler bırakıldı.

ASBAŞKAN ÇUBUKÇU TRABZONSPOR'U BİRLİKTE ZİRVEYE TAŞIYACAĞIZ

Törende konuşan Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, bordo mavili kulübü hep birlikte zirveye taşıyacaklarına inandığını belirterek şunları söyledi

49 yıl önce bugün Trabzon'u spor tarihinin altın sayfalarına taşıyacak bir olay oldu. Çok sevdiğimiz, gönül verdiğimiz Trabzonsporumuz kuruldu. 2 Ağustos 1967 günü, kentimizin valisi, Belediye Başkanı ve amatör spor kulüplerimizin yöneticileri, vilayet binasında bir araya geldi. Trabzon'u pofesyonel liglerde temsil edebilmek için bordo mavi renkler altında birleşerek güçlenmeye hep birlikte 'evet' dediler. Trabzonspor, uzun uğraşlar sonucu kuruldu. Bu kulüp, bu kentin futbol sevdalısı gençlerinin elinde büyüdü ve kısa sürede Trabzon'un ismini sadece Türkiye' ye değil tüm dünyaya duyurdu. Kurulduktan yalnızca 6 yıl sonra ikinci ligde şampiyonu olduk. Trabzonspor, Süper Lig'e çıktıktan sonra 7 defa lig şampiyonu oldu, 8 defa Türkiye Kupası, 7 Cumhurbaşkanlığı, 5 Başbakanlık ve 1 de Süper Kupa kazandı.

Çubukçu, açıklamalarını şöyle sürdürdü

Bu başarıların hepsinde ama hepsinde Trabzonlu'nun alnı ak, başı diktir. Trabzonspor, Anadolu ihtilalinin sahibidir. Trabzonspor, şampiyonluk meşalesini Anadolu'ya ilk getiren takımdır. Şimdi geçmişinden güç alan bu kulüp, bu camia, taraftarlarının da desteğiyle geleceğe yürüyor. Akyazı'ya yeniden tarih yazmaya, efsane olmaya gidiyoruz. Karadeniz Fırtınası'nın 50'inci yılına girdiği bugün, böyle büyük ve onurlu camianın bir parçası olmaktan ve Trabzonspor Yönetim Kurulu olarak görev yapmaktan dolayı büyük onur duyuyoruz. Sizlerle birlikte yaşayacağımız ve Trabzonsporumuzu zirveye beraber taşıyacağımız nice 50 yıllarımız olsun.

DİVAN KURULU BAŞKANI SÜRMEN BAŞARI İÇİN EL ELE VERMEK ŞART

Törende daha sonra söz alan Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen de, başarı için el ele vermek zorunda olduklarını belirterek, Bugün güzel bir günü kutluyoruz. Trabzonsporun kuruluş yıldönümünün tüm camiaya, ülke sporuna hayırlı olmasını diliyorum. Yönetim kurullarının, eski yöneticilerin, taraftarların ve basınıyla birlikte tüm camianın el ele vermeden başarı mucizesini yakalamanın mümkün olmadığını idrak etmemiz lazım. Eleştirmek çok kolay. Belki de bugün bu töreni de eleştiren olacaktır ama katkı sağlayan kaç kişi var bunu sormak lazım. Katkı sağladıysanız eleştirebilirsiniz. Ama katkı yok, eleştiri var. Bundan Trabzonspor camiasının hızla uzaklaşması lazım. Yönetim kurullarının da tavsiye anlamındaki değerlendirmelere mutlaka kulak vermesi lazım dedi.

Konuşmaların ardından ise kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında Sülüklü Mezarlığı' ndaki şehit kabirleri ziyaret edilerek Kuran'ı Kerim okundu.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİLERİ İPTAL EDİLDİ

Bu arada, kuruluş yıldönümü etkinlikleri kapsamında bu akşam Atatürk Alanı'nda yapılması planlanan havai fişek gösterileri, Trabzonspor eski yöneticisi Engin Kara, Çılgınlar Taraftar Grubu kurucusu Erbay Küçük ve Şırnak'taki hain saldırıda şehit düşen Trabzonlu er İsmail Çil'in vefatları nedeniyle iptal edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Trabzonspor'un Kuruluş Yıldönümü Töreninde, Birlik ve Beraberlik Mesajı Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement