Tügiad, AB Komiseri Füle'yi Ziyaret Edecek - Son Dakika
Güncel

Tügiad, AB Komiseri Füle'yi Ziyaret Edecek

Tügiad, AB Komiseri Füle\'yi Ziyaret Edecek

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen başkanlığında Brüksel'e çalışma ziyareti düzenleyen TÜGİAD heyeti, Türkiye'nin AB üyelik sürecine yeni bir ivme sağlama ve katılım müzakerelerinin yeniden canlanmasını sağlama hedefi doğrultusunda Türk iş...

19.07.2013 15:06

TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen başkanlığında Brüksel'e çalışma ziyareti düzenleyen TÜGİAD heyeti, Türkiye'nin AB üyelik sürecine yeni bir ivme sağlama ve katılım müzakerelerinin yeniden canlanmasını sağlama hedefi doğrultusunda Türk iş dünyasının değerlendirmelerini AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle'ye aktaracak.

Türkiye'nin AB üyelik sürecinin her aşamasında önemli katkılar sağlayan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Ali Yücelen başkanlığındaki döneminde de AB konusunu çalışma programının en öncelikli konularından biri olarak belirledi. TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen başkanlığındaki TÜGİAD heyeti, Belçika'nın başkenti Brüksel'e 29 Ağustos tarihinde bir çalışma ziyareti düzenleyecek.

TÜGİAD'ın Brüksel ziyareti kapsamında Türkiye-AB müzakere sürecinin güçlendirilmesi konusu ele alınacak. TÜGİAD tarafından temaslarda Türkiye'nin AB için çok stratejik bir ekonomik ve siyasi oyuncu olduğunun mesajı verilecek. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne dahil olmasının birliğe güç katacağı vurgulanarak; ekonomik, siyasi ve kültürel alanlarda katacağı somut faydalar hakkında bilgilendirme yapılacak.

AB Genişlemeden Sorumlu Komiseri Stefan Füle'nin yanı sıra Türkiye Daimi AB Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel de makamında ziyaret edilerek TÜGİAD'ın Türkiye'nin AB üyeliği konusundaki çalışmaları aktarılacak. TÜGİAD heyetinde Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yücelen'in yanı sıra, Ege Şube Başkanı Musa Turan, TÜGİAD Başkan Yardımcısı Kürşad Badem ve Yönetim Kurulu Üyeleri Tuba Çalkılıç, Mesut Alkan, Ali Güral, Feyza Meral; İldeniz Koç, Ege Şube Yönetim Kurulu üyesi Sanem Kılıç, TÜGİAD Brüksel Temsilcisi Tolga Gürbüz, TÜGİAD üyeleri Rahmi Çuhacı ve Emre Kocadağ ile TÜGİAD Genel Sekreteri Sinem Sonuvar yer alacak.

Bununla birlikte, AB Dönem Başkanlığı görevini Temmuz ayı itibariyle üstlenen Litvanya'nın Başkanlığı ile Türkiye'nin müzakere sürecini yeni bir aşamaya taşınacağını ifade eden Yücelen Brüksel ziyaretinin ardından Litvanya Başbakanı Algirdas Butkevicius'u da ziyaret etmeyi planladıklarını ifade etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tügiad, AB Komiseri Füle'yi Ziyaret Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement