Tümsiad Trabzon Şubesi İran'a Çıkarma Yaptı - Son Dakika
Güncel

Tümsiad Trabzon Şubesi İran'a Çıkarma Yaptı

Tümsiad Trabzon Şubesi İran\'a Çıkarma Yaptı

TÜMSİAD Trabzon Şubesi tarafından organize edilen İran’ın Tebriz kenti iş gezisine katılan 18 kişilik heyet, Tebriz’de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işadamları ile karşılıklı iş görüşmelerinde bulundu.

11.05.2014 09:08

TÜMSİAD Trabzon Şubesi tarafından organize edilen İran'ın Tebriz kenti iş gezisine katılan 18 kişilik heyet, Tebriz'de çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren işadamları ile karşılıklı iş görüşmelerinde bulundu.

İlk gün Doğu Azerbaycan Genel Valisi Planlama Baş. Yard. Dr. Ferruh Mescidi ile görüşülürken, ardından Tebriz Büyükşehir Belediye Başkanı Sadık Necefi ile görüşme yapıldı. Bölgenin tarihi ve turistik bölgelerinin de ziyaret edildiği gezide İranlı işadamları ile karşılıklı görüşmeler yapıldı.

Tüm Sanayici İş adamları Derneği Trabzon Şubesi'nin, üye işadamlarına yurtdışı pazarları tanıma, araştırma, ticaret hacmini artırma ve işadamlarının kabuğunu kırma noktasında önemli bir misyonu yerine getirdiğini belirten TÜMSİAD Şube Başkanı Mehmet Atmaca, programın gayet verimli geçtiğini söyledi. Ülkenin ihracatını arttırmak ve üyelerine yurt dışında ticari bağlantılar yapmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını dile getiren Atmaca, Tebriz iş gezisinde bölgede bulunan ticaret odası, sanayi sitesi ve serbest bölgeye ziyaret gerçekleştirdiklerini kaydetti. Ziyaretlerin yanı sıra ikili görüşmelerde bulunduklarını anlatan Atmaca, Tebriz ve Trabzon arasında ithalat ve ihracat konusunda uzun vadede de olsa güçlü işbirliklerinin kurulacağını inandıklarını ifade etti.

Ambargo uygulanmasına karşın İran'ın güçlü bir şekilde ayakta durduğuna şahit olduklarını belirten Atmaca, "Önümüzdeki dönemde ambargonun kalkması ile İran'ın teknolojide, sanayide ve ticarette güçlü bir ülke haline geleceğini düşünüyorum. Bu potansiyelin Türkiye tarafından kullanılması gerekir. İran'a Türkiye'deki tüm TÜMSİAD'ların dahil olduğu sektörel gezi programlarının düzenlenmesinin faydalı olacağını düşünmekteyiz" dedi.

İRAN TRABZON LİMANI'NI YENİDEN AKTİF OLARAK KULLANACAK

Türkiye ile İran arasında imzalanan Tercihli ticaret anlaşmasının iki ülke arasındaki ticareti güçlendireceğini vurgulayan İran Trabzon Başkonsolosu Meşhud Nohasi ise ticari ilişkilerin gelişmesi ile kültürel ilişkilerin de artacağını dile getirdi. İki ülke arasında turizm sektörünün son yıllarda ön plana çıktığını da belirten Nohasi, İran'la işbirliği yapılabilecek diğer sektörleri inşaat, tarım ve imalat sanayi olarak sıraladı.

İran'ın yeniden Trabzon Limanı'ndan yararlanması için İran- Türkiye transit komitesinde inceleme yapıldığının bilgisini veren Nohasi, "İran-Trabzon arasında transit taşımacılığı gündemdedir. İran Trabzon Limanından eskiden daha fazla yararlanıyordu. Son yıllarda yakınında bulunan körfez ülkesi limanlarından yararlanarak faaliyetlerini gerçekleştirmektedir. Ancak Türkiye ile İran arasındaki vergi ve yakıt konularındaki sıkıntıların aşılması ile Trabzon Limanı, İran tarafından daha fazla kullanılacaktır" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tümsiad Trabzon Şubesi İran'a Çıkarma Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement