Türk-Rus İş Forumu Samsun'da Gerçekleştirildi - Son Dakika
Güncel

Türk-Rus İş Forumu Samsun'da Gerçekleştirildi

Türk-Rus İş Forumu Samsun\'da Gerçekleştirildi

Rusya'dan kamu ve özel kesim temsilcilerinin katıldığı Orta Karadeniz Türk-Rus İş Forumu 2013 Yılı Toplantısı Samsun'da düzenlendi.

05.07.2013 10:14  Güncelleme: 10:16

Bu yılki toplantıların hedef sektörleri turizm, gıda sanayi, lojistik ve mermer sanayi olmuştur. Kurumlar arası işbirliğini artırıcı somut adımlar atmak ve iki ülke arasındaki bölgesel ilişkileri artırabilmek amacıyla düzenlenen toplantının ilk gününde (26 Haziran 2013) Rus heyet, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Samsun Ticaret Sanayi Odası'na resmi ziyaretler gerçekleştirmiştir.

Forumun ikinci gününde TR83 Bölgesi kamu, özel sektör ve STK'larının katılımıyla gerçekleşen toplantı, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın Rusça tanıtım filmiyle başlamıştır. Açılış konuşmaları; OKA Genel Sekreteri Mevlut ÖZEN, Novorossisk TSO Başkan Yardımcısı Julia ROSTOVOKOVA, Samsun TSO Başkan Yardımcısı Haluk AKYÜZ, Novorossisk Belediyesi Dış İlişkiler Danışmanı Pavel MIHAYLOVICH, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya YILMAZ ve Samsun Valisi Hüseyin AKSOY tarafından gerçekleştirilmiştir.

Ardından, Türk heyetinin sektör sunumları yapılmıştır. Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi ÇAMAŞ (Büyükşehir Belediyesi Sunumu), Samsun Turizmciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Dilek GENÇ (Turizm), Ulusoy Un Sanayi ve Ticaret A.Ş.Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin ULUSOY (Gıda Sektörü), CEYNAK Lojistik Liman Müdürü Bedir YILDIRIM (Lojistik), Amasya Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Selami ÇOBAN (Mermer) sunumlarını gerçekleştirmiştir.

Moskova Ticaret Müşavir Yardımcısı Murat NESİMOĞLU'nun Rusya Federasyonu'nda "İş Yapma Teknikleri", THY Samsun Müdürü Arif Ali GEZMİŞOĞLU'nun Türk Hava Yolları ve Bölge Hava Ulaşımındaki Gelişmeler ve son olarak Turkish Cargo Kargo Müdürü Suat ERİCEKLİ'nin sunumlarının ardından toplantı sonlandırılmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türk-Rus İş Forumu Samsun'da Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement