TÜRKİYE İÇİN GELECEK EĞİTİMDE - Son Dakika
Güncel

TÜRKİYE İÇİN GELECEK EĞİTİMDE

TÜRKİYE İÇİN GELECEK EĞİTİMDE

6 Mayıs'da "Geleceğe Hazır Çocuklar" teması ile başrollerini dünyanın bütün çocuklarının paylaştığı uzun metrajlı bir senaryo yazılacak.

04.05.2017 15:46  Güncelleme: 16:10

Gelecek Eğitimde Derneği tarafından ikincisi düzenlenecek olan "II. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi" 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Konusunda uzman konuşmacılar ve yaklaşık bin katılımcı ile gerçekleştirilecek zirvede amaç olarak benimsenen düşünce: Geleceğimiz olan çocuklarımızı emanet ettiğimiz okul öncesi öğretmenleriyle, bu alanda ulusal ve uluslararası üne sahip ustaları bir araya getirerek eğitimin ilk basamağı olan okul öncesine ilişkin bir farkındalık oluşturmak.

Bu yıl "Geleceğe Hazır Çocuklar" temasıyla yapılacak olan zirvenin hizmet sponsoru"Geleceğin çocuklarını, geleceğe hazır çocuklar olarak yetiştirmeyi görev edinmiş tüm öğretmen ve öğretmen adaylarımıza kendilerini geliştirmeye yönelik önemli paylaşımların yapılacağı yine dolu dolu geçecek bir zirve hazırlandı, tüm öğretmen ve öğretmen adayları zirveye davetlidir." dedi.

"Türkiye İçin Gelecek Eğitimde" sloganıyla yola çıkılan "II. Okul Öncesi Eğitim Zirvesi", çocuklarımız ve gençlerimizin geleceği için çok değerli bir bilgi ve paylaşım platformu konumuna gelmesi bekleniyor.

Zirveye bu yıl MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Dr. Cem Gençoğlu, Doğan Cüceloğlu, Prof.Dr. Artin Göncü, Prof. Dr. Belma Tuğrul, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Prof. Dr. Sinan Canan, eğitimci Kayhan Karlı, eğitimci Raife Cebeci, Yrd. Doç. Dr. Özgül Polat, Dr. Yasemin Allsop, dil bilimci ve masal anlatıcısı Ayşegül Dede, yazar Hayati İnanç, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Dr. Tülay Kılıç, Hale Güneş ve 2015'de yılın öğretmeni seçilen Nurten Akkuş konuşmacı olarak katılacaklar. Zirvenin moderatörlüğünü ise medyanın güçlü isimlerinden gazeteci ve televizyoncu Aynur Ayaz yapacak.

Zirvenin Türkiye'nin eğitim dinamiklerini harekete geçireceğini söyleyen Gelecek Eğitimde Derneği Başkanı Erdinç Aydoğan, "Geçtiğimiz yıl düzenlediğimiz zirve Türkiye genelinde çok olumlu etkiler bıraktı. Zirveye katılan öğretmenlerimizden çok önemli geri dönüşler aldık. Aldığımız geri dönüşlerin gücüyle zirvenin ikincisini düzenliyoruz. İnanıyorum ki bu yıl da gerek konuşmacılarımızla gerekse katılımcılarımızla eğitim alanında Türkiye'de değerli bir iz bırakacağız." dedi.

Bu yıl zirvenin temasını "Geleceğe Hazır Çocuklar" olarak belirlediklerinin altını çizen Aydoğan, "Bugün okul öncesi eğitime başlayan çocuk 20-25 yıl sonra çalışma hayatının içinde yer alacaklar. Belki onları 2040'lı yıllarda ne beklediğini bilmiyoruz ama hazırlıklarını yapmaları için uygun eğitimin okul öncesinden başlaması gerektiğini düşünüyoruz." dedi.

Zirvede yedi dalda Geleceğin Eğitimcileri Ödülleri'nin sahiplerini bulacağı ödül töreni için Aydoğan, "Burada kesinlikle en iyinin seçileceği bir yarışmadan bahsetmiyoruz. Başarılı ya da başarısız uygulama diye ayrım da yapmıyoruz. Amacımız örnek uygulamaları ve başarılı çalışmaları tüm eğitimcilerle paylaşmak ve uygulanabilir hale getirmek. Böylece hem başarılı çalışmaların sayısının artmasını hem de eğitimcilerimizi motive etmeyi hedefliyoruz." dedi.


Ayrıntılı bilgi için:

Son Dakika Güncel TÜRKİYE İÇİN GELECEK EĞİTİMDE - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement