Türkiye ile Bulgaristan Arasındaki "Transit Geçiş Belgesi" Sorunu - Son Dakika
Güncel

Türkiye ile Bulgaristan Arasındaki "Transit Geçiş Belgesi" Sorunu

Türkiye ile Bulgaristan Arasındaki "Transit Geçiş Belgesi" Sorunu

Transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a geçemeyen tır şoförlerinin bekleyişi sürüyor Kapıkule'den sorumlu Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak: "Kapıkule'de bekleyen birçok tır alternatif güzergahlara yöneldi"

05.02.2014 13:30

Transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a geçemeyen tır şoförlerinin bekleyişi sürüyor.

Geçiş için Bulgaristan'ın iznini bekleyen şoförlerin bir bölümü tırlarında, dizüstü bilgisayarında film izleyerek ya da uyuyarak, büyük çoğunluğu da lokantalarda ve dışarıda vakit geçiriyor.

Soğuk havaya rağmen bir araya gelerek tırlarında açtıkları tezgahlarda çay içip, kahvaltı yapan sürücüler, sorunun çözülmesini bekliyor.

Tırlarında meyve sebze veya balık taşıyan sürücüler, diğer arkadaşlarına göre durumdan daha endişeli. Mallarının bozulmaması için dorselerin soğutucusunu 24 saat çalıştıran sürücüler, bir yandan da araçlarına sürekli mazot takviyesi yapmak zorunda kalıyor.

Bu arada, transit geçiş belgesi sorunu nedeniyle Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Bulgaristan'a geçemeyen ve Yunanistan güzergahını kullanmak isteyen tırlar, İpsala Sınır Kapısı'nda 11 kilometrelik kuyruk oluşturdu.

Geçiş belgesinin satıldığı iddiası

Tır şoförü Şeref Altıntaş, gazetecilere yaptığı açıklamada,  7 gündür geçiş belgesi olmaması nedeniyle yurt dışına çıkamadığını söyledi.

Türkiye'den 13 TL'ye aldıkları belgenin şu anda Bulgar memurlar tarafından bin 600 avroya yasa dışı şekilde sürücülere satıldığını öne süren Altıntaş, " Almanya'ya meyve sebze taşıyorum. Mallar aracımda bozulmak üzere" dedi.

Tır şoförü Mehmet Saraçoğlu ise zamanlarının çoğunu tırlarında açtıkları tezgahın başında geçirdiklerini belirtti.

Mustafa Ceylan da 5 gündür geçiş yapmak için beklediğini, arkadaşlarıyla tırın içinde film izleyerek vakit geçirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Duş ve tuvalet sorunu da yaşadıklarını aktaran Ceylan, "İnşallah biran önce sıkıntı çözülür de yolumuza devam ederiz" diye konuştu.

"Alternatif güzergahlara yöneldiler"

Kapıkule'den sorumlu Edirne Vali Yardımcısı Nedim Özırmak ise "transit geçiş belgesi" sorunuyla ilgili önemli bir gelişme olmadığını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının konuya ilişkin tedbirler aldığını belirten Özırmak, "Kapıkule'de bekleyen birçok tır alternatif güzergahlara yöneldi. Tırlar, İpsala Sınır Kapısı ve Köstence Limanı'nı kullanarak gemiler vasıtasıyla yurt dışına çıkış yapmaya başladı" diye konuştu. - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Türkiye ile Bulgaristan Arasındaki 'Transit Geçiş Belgesi' Sorunu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement