Türkiye?yi Unutmadılar - Son Dakika
Güncel

Türkiye?yi Unutmadılar

Türkiye?yi Unutmadılar

Türkiye'yi unutmadılarNafiz ALBAYRAK NEW YORK (DHA) - Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) ile FABSIT (Friends of the American Board Schools in Turkey) Türkiye ve ABD'de yaşayan mezunlarını New York'ta, ünlü müzisyen İlhan Erşahin'in sahibi olduğu Nublu adlı gece kulübünde buluşturdu.

19.11.2016 09:56

Türkiye'yi unutmadılar

Nafiz ALBAYRAK NEW YORK (DHA) - Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV) ile FABSIT (Friends of the American Board Schools in Turkey) Türkiye ve ABD'de yaşayan mezunlarını New York'ta, ünlü müzisyen İlhan Erşahin'in sahibi olduğu Nublu adlı gece kulübünde buluşturdu. FABSIT Başkan Yardımcısı Üsküdar Amerikan Koleji, İzmir Amerikan Koleji, Tarsus Amerikan Koleji ve Gaziantep Amerikan Hastanesi gibi kurumları çatısı altında toplayan SEV ve FABSIT'in gecesinde toplanan gelirin bütünüyle Türkiye'de eğitim amacına yönelik olarak harcanacağını söyledi. Nublu'da, Türkçe ve yabancı müzikler eşliğinde birbirleri ile sohbet etme olanağı bulan FABSIT üyeleri, işyerini ücret almadan Türkiye'deki öğrencilere yardım etkinliğine açan İlhan Erşahin'in çaldığı müzik eşliğinde unutulmaz bir gece geçirdi.

Müzik ve sanat kapsamlı hazırlanan gecede gönüllü olarak sahne alan Erşahin, Türkiye'de eğitimin geliştirilmesi için karşılık beklemeden her zaman katkıda bulunmaya hazır olduğunu söyledi.

Amerikan kolejlerinden mezun olan üyelerinin geceye yoğun ilgi göstermesinden memnunluk duyduğunu belirten Can Karadeniz de, 'Yalnızca bizim kolejlerden mezun insanlar değil, bu insanların çevreleri, tasarım, finans, işletme ve başka alan ve mesleklerde çalışan insanlar da geldiler. Herkes çağdaş bir eğitim için, Türkiye'deki çocuklar için burada. New York'ta böyle bir geceyi düzenlemek bizim için büyük bir onur kaynağı' diye konuştu.

FABSIT'in yalnızca üyeleri aracılığı ile değil, ABD Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl ayrılan 20 milyon dolarlık bütçe aracılığıyla da Türkiye'ye eğitim yardımı yaptığını anlatan Başkan Yardımcısı Hakan Özakbaş 'Biz bu 20 milyon dolarlık bütçeden bir dilim almak için de faaliyet gösteriyoruz. Bugüne kadar 6 milyon dolarlık bir dilim aldık. Bu parayı İzmir, Üsküdar, Tarsus Amerikan kolejleri ile Gaziantep Amerikan Hastanesi'ne gönderdik. En yenisi, geçen hafta 250 bin dolarlık bir fon aldık ve bunu Üsküdar Amerikan Koleji'ne bir kütüphane yapılması için gönderdik. Geçen yıl da İzmir Amerikan Koleji için bir sanat ve müzik okulu binası yapılması için gönderildi' dedi.

GÖRÜNTÜ

------

Buluşmadan görüntüler

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Türkiye?yi Unutmadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement