Uludere'nin Gerekçesi: Kaçınılmaz Hataya Düştüler - Son Dakika
Güncel

Uludere'nin Gerekçesi: Kaçınılmaz Hataya Düştüler

Uludere\'nin Gerekçesi: Kaçınılmaz Hataya Düştüler

Uludere'de 34 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaydan iki yıl sonra askeri savcılık takipsizlik kararı verdi.

07.01.2014 11:50  Güncelleme: 12:45

Uludere'de 34 kişinin ölümü ile sonuçlanan olaydan iki yıl sonra askeri savcılık kararını verdi. Soruşturmayı yürüten askeri savcılık, olayda askerin kusurunun olmadığı görüşüne vardı. Bunu da askerin kendisine verilen emiri yerine getirmesine bağladı. "Görev gereklerini yerine getirirken kaçınılmaz hataya düştükleri"ni vurguladı.

ASKERİ SAVCILIKTAN TARTIŞMALI KARAR

Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, 28 Aralık 2011'de " Şırnak'ın Uludere İlçesi Güney sınırı ötesinde 34 kişinin ölümüyle ilgili ihmal iddiaları" üzerine yürütülen soruşturmada Korgeneral Yıldırım Güvenç ve Tümgeneral İlhan Bölük'ün de arasında bulunduğu 5 şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

5 ŞÜPHELİ İSİM

Askeri Savcı Ali Müjdat Eski'nin yürüttüğü soruşturma sonucunda verilen 16 sayfalık kararda, 5 şüpheli sırasıyla Tümgeneral İlhan Bölük, Korgeneral Yıldırım Güvenç, Topçu Kurmay Kıdemli Albay Aygün Eker, Tuğgeneral Halil Erkek ve Tuğgeneral Ali Rıza Kuğu olarak gösterildi.

"KAÇINILMAZ HATAYA DÜŞTÜLER"

Kararın son bölümünde, "gerek şüphelilerin gerekse olayda görev yapan diğer TSK personelinin, TBMM ve Bakanlar Kurulu kararları çerçevesinde kanunun emrini icra kapsamında kendilerine verilen görev gereklerini yerine getirdikleri, görev gereklerini yerine getirirken kaçınılmaz hataya düştükleri, dolayısıyla eylemleri hakkında kamu davası açılmasını gerektiren sebep bulunmadığının anlaşıldığı" belirtildi.

BDP'DEN İLK AÇIKLAMA

BDP Diyarbakır milletvekili Altan Tan mahkemenin bu şok kararıyla ilili çarpıcı bir açıklamada bulundu. Bunun hesabının er ya da geç sorulacağını belirten Tan "Mahkeme takipsizlik kararı verdi diye bu işin ucu bırakılmayaca, nereye kadar gidiyorsa takip edilecek. Kürtçe'de çok meşhur bir atasözü vardır; "Kürt babasının intikamını 40 sene sonra almış, oh ne kadar çabuk aldım" demiş. 40 yıl sonra da olsa 100 yıl sonra da olsa bunun hesabı sorulacak." dedi.

 

 

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uludere'nin Gerekçesi: Kaçınılmaz Hataya Düştüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • emre yılmaz: kürtler bunun hesabını er yada gec sorar yasaların degişmesi gerekiyorsa oda degişir devlet hükümet ve ordu içinde zihniyeti bozuk birileri varsa yargılanır yaptıgının hesabını vermek zorundadır tc cumhuriyetini dize getiren kürtlerin bunu yapmaya herzamankinden daha fazla güçleri vardır 5 3 Yanıtla
  • dogulu_genc: bence dünyada türk mileti kadar aptal salak mal ve koyun adam yoktur nedenmi? 1 incisi katliamda ölenlerin çogu korucu ailelerdendi ve karakol komutanının bilgisi dahilinde gitmişlerdi 2 incisi pkk nın parasımı bittiki katır sırtında 5-10 milyar kazanacak diye kendini riske atıp kaçakçılık yapsın hem siz merak etmeyin pkk nın trilyonları milyon dolarları var zaten? 6 0 Yanıtla

Advertisement