Uluslararası Hükümet Medya Forumu 2014" - Son Dakika
Güncel

Uluslararası Hükümet Medya Forumu 2014"

Uluslararası Hükümet Medya Forumu 2014"

BAE'nin Eş Şarika Emirliği'nde "Farklı Roller, Tek Vizyon" sloganıyla bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Uluslararası Hükümet Medya Forumu 2014" başladı Forumda konuşan SSCB eski lideri Gorbaçov, Ukrayna'daki krizin, yönetimin demokratik hareket edememesinden kaynaklandığını söyledi.

23.02.2014 11:54

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Eş-Şarika Emirliği'nde "Farklı Roller, Tek Vizyon" sloganıyla organize edilen "Uluslararası Hükümet Medya Forumu 2014", açılış konuşmaları ve dünyanın çeşitli ülkelerinde hükümet ve medya ilişkilerine dair yapılan halk röportajlarından hazırlanan video gösterimiyle başladı. Foruma onur konuğu olarak Sovyetler Birliği'nin son Devlet Başkanı Mihail Gorbaçov da katıldı.

Forumun açılışında bir konuşma yapan Şarika Medya Merkezi Başkanı Şeyh Sultan bin Ahmed El-Kasımi, Arap dünyasında bölge odaklı iletişim stratejilerinin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı. Kasimi, kitlelerin karar vermesinde etkin bir konuma sahip olan medyanın toplum, ekonomi, güvenlik ve eğitim alanlarında sağladığı faydaya dikkati çekti.

BAE Eş-Şarika (Sharjah) Emirliği'nde bu yıl üçüncüsü düzenlenen foruma ev sahipliği yapan Şarika Emiri Şeyh Sultan bin Muhammed El-Kasımi ise konuşmasında medya sektörüne verdikleri desteği hatırlatarak, medyanın da doğruluk, dürüstlük ve tarafsızlığını koruması gerektiğini kaydetti.

Foruma onur konuğu olarak katılan SSCB eski lideri Mihail Gorbaçov, konuşmasında Ukrayna'daki krize değindi. Ukrayna hükümetinin başarısızlığının, demokratik hareket edememesinden kaynaklandığını söyleyen Gorbaçov, Ukrayna'daki krizin kökeninde, reform sürecinin kesintiye uğramasının bulunduğunu savundu.

Konuşmasında kitlesel protestolara sahne olan bazı ülkelere de işaret eden Gorbaçov, yönetimlerin halkın isteklerine kulak vermesi gerektiğini ifade etti. Özellikle Irak, Mısır ve Suriye'nin ağır bedeller ödediğini kaydeden Gorbaçov, kendi devlet başkanlığı döneminde izlediği reform politikaları ve demokrasi sürecini anlattı. - Birleşik Arap Emirlikleri

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uluslararası Hükümet Medya Forumu 2014' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement