Ünye Trafiği Rahatlayacak - Son Dakika
Güncel

Ünye Trafiği Rahatlayacak

Ünye Trafiği Rahatlayacak

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Ünye trafiğini rahatlatmak adına şehir merkezindeki kamyon ve tırları şehir dışına alacaklarını söyledi.

21.09.2013 09:58  Güncelleme: 10:22

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, yılbaşına bitmesi planlanan kamyon ve tır garajı çalışmalarını inceledi. Başkan Arpacıoğlu, tır ve kamyon garajı çalışmalarını yerinde inceleyerek, "Bildiğiniz gibi bir şehrin kimlik kazanması şehirdeki insanlarımızın daha rahat daha konforlu yaşamaları adına belediyelerin çok özel özel sorumlulukları var. Bunlardan bir tanesi de trafik. Trafiği rahatlatmak belki bugün için rahatlatmaktan öte geleceği hesap ederek çalışmak doru bir yöntem olduğunu düşünüyoruz. Bununla ilgili Ünye şehir trafiğimiz şuanda yaşayan hemşerilerimiz yakinen biliyorlar pek arzu ettiğimiz gibi değil. Bu trafiği rahatlatmak için Akkuş Niksar caddesine alternatif bir yol yapıyoruz. Bu yolların kamulaştırmalarını bitirdik ve çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Bununla birlikte şehir merkezindeki kamyonlarımızı da yine şehir merkezinden dışarı alıyoruz. Yani otogarın bitişiğindeki alanda 13 bin 700 metrekare yeri kamulaştırdık. Bizim bugüne kadar kamulaştırdığımız yer yaklaşık 124 dönümdür. Arsamıza arsa, arazimize arazi ilave ettik. Bu yerlerden bir tanesi de kamyon ve tır garajı olarak ön gördüğümüz ve şuanda çalışmalarını yürüttüğümüz alan 13 bin 700 metrekare yeri kamulaştırdık ve burada şehir merkezindeki kamyon ve tırlarımızı artık şehir dışına alıyoruz. Çünkü şehir trafiğini özellikle Çarşamba günleri yaşadığımız bu trafik sıkışıklığından biran önce kurtulmak istiyoruz." Dedi.

Arpacıoğlu, toptancı haline giren kamyon giriş çıkışların da şehir trafiğini etkilediğini söyleyerek, "Toptancı halimize giren kamyon giriş ve çıkışlar çok yoğundu. Bu toptancı halini almakla o bölgeyi kısmen rahatlattık. Şimdi kamyon ve tır garajı yapmak üzere buradaki çalışmalarımız devam ediyor. Minibüs garajını da olduğu yoldan alıp tabakhane deresinin Fevzi Çakmak bölümündeki kesiminde 10 dönümlük yer kamulaştırdık. Minibüs garajını da oradan aldıktan sonra şehir trafiğinde ciddi bir rahatlama olduğunu hep birlikte göreceğiz. Bu trafik sıkışıklığının en önemli sebeplerinden biri de çevre yolumuz. İnşallah çevreyolu bu yıl ekim sonu kasım gibi bitince ve bu çalışmalarımız da tamamlanınca şehir trafiğimiz tamamen rahatlamış olacak. Kamyon ve tırlarımız da artık şehire girmeyecek. Belli saatler ön göreceğiz ve b u saatler içinde giriş ve çıkışını yapacak. Çünkü bu çalışmalarımız ileriye dönük. Günü kurtarma çalışmalarıyla asla meşgul olmadık. Önümüzdeki dönem nasip olursa Ünye'nin temel meselelerini ve yıllardır mücbir hale gelmiş meselelerini çözmek üzere bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizlere bu konuda destek veren bütün hemşerilerime çok teşekkür ediyorum. İnşallah en kısa zamanda bu çalışmalarımızı bitirip, siz değerli hemşerilerimizin emrine sunmak istiyoruz." Şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ünye Trafiği Rahatlayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement