Uşak Organlarıyla Hayata Tutundukları Gencin Mevlidi İçin Uşak'talar Haberine Ek Organlarıyla... - Son Dakika
Güncel

Uşak Organlarıyla Hayata Tutundukları Gencin Mevlidi İçin Uşak'talar Haberine Ek Organlarıyla...

Uşak Organlarıyla Hayata Tutundukları Gencin Mevlidi İçin Uşak\'talar Haberine Ek Organlarıyla...

Uşak'ta geçen yıl beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından bağışlanan organları bağışlanan Tevfik Yılmaz'ın annesi Emine ve babası Mehmet Yılmaz ile bu organlarla hayata tutunanlar, Uşak Devlet Hastanesi'nde İl Sağlık Müdürlüğü...

14.05.2013 16:48

Konferansa KATILDILAR

Uşak'ta geçen yıl beyin ölümü gerçekleştikten sonra ailesi tarafından bağışlanan organları bağışlanan Tevfik Yılmaz'ın annesi Emine ve babası Mehmet Yılmaz ile bu organlarla hayata tutunanlar, Uşak Devlet Hastanesi'nde İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansta duygularını anlattı. Uşak Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Yalçın Atlı, Uşak İl Organ Nakil Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, yüz nakli olan Turan Çolak, kornea nakli olan Ali Fidan ve Cansu Akkuş, böbrek nakli olan İrfan Geveze, karaciğer nakli olan Murat Akın'ın babası Bayram Akın ve kalp nakli yapıldıktan sonra hayata tutunamayarak yaşamını yitiren Ayşegül Uyar'ın babası Mehmet Uyar, doktorlar ve hemşireler katıldı.

ÇOCUĞUMU PAYLAŞTIM

Duygulu anların yaşandığı konferansta Yılmaz ailesi ve nakil olanlar ve yakınlarından oluşan beş kişi gözyaşlarına hakim olamadı. Anne Emine Yılmaz, Allah'ın kime şehitlik mertebesini vereceğini hiçbirimiz bilemeyiz. İnsanlar vatan kurtararak şehit oluyor. Ama hayat kurtararak da şehit olunabilir. Benim bir tane oğlum vardı ama şimdi dört tane oğlum bir tane de kızım var. Hepsi ayrı tatlı. Hepsinin gözleri bana baktıkları zaman başka parlıyor. Bana annem dediklerinde ana olduğum için gurur duyuyorum. Ben hayatım boyunca bir kaşık aşımı herkesle paylaşan birisiyim. Çocuğumu da paylaştım. Herkes sağlıklıyken organlarını bağışlasın dedi.

Oğlunun yokluğunun çok acı verici bir duygu olduğunu ifade eden baba Mehmet Yılmaz ise, Oğlumun yokluğunu bu yavrularımla unutmaya çalışıyorum. Bu, kelimelerle anlatılacak bir duygu değil. Bir yandan oğlumun acısını yaşarken bir yandan da bu bağış sayesinde kazandığımız evlatlarımızın sevincini yaşıyoruz dedi.

ÇOCUKLUĞUMU YAŞAYAMADIM

Tevfik Yılmaz'ın korneası ile ışığa kavuştuğunu ifade eden Cansu Akkuş, konuşması sırasında gözyaşlarına boğulunca, salondaki davetliler duygu dolu anlar yaşadı. Önceden organ nakline sıcak bakmadığını belirten Akkuş, Organ nakli yapılmadan önce ben karanlıkta yaşıyormuşum da farkında değilmişim. Hastanede tedavi görürken yaşlı bir kadının hayata tutunması ve içindeki yaşama sevinci organ nakli konusundaki düşüncemi değiştirdi. Organ nakli için kayıt oldum. Gözlerimde sorun olduğundan dolayı hiçbir gün çocukluğumu yaşayamadım. Arkadaşlarım gezmeye giderken ben hiçbir yere gidemedim. Tevfik'in gözüyle ışığa kavuştum. Çocukluğumu şimdi yaşıyorum. Bana şimdi küçükken yaşayamadığım çocukluğumu yaşatan Emine anneme teşekkür ediyorum dedi.

HERKES ORGAN BAĞIŞINDA BULUNMALI

Türkiye'de yüz nakli yapılan dördüncü kişi olan ve organ bağışının önemine dikkat çeken Turan Çolak ise, Bizleri burada buluşturan herkese yürekten teşekkür ediyorum. Organ bağışının önemini nakil olduktan sonra daha iyi anladım. Organ bağışı konusundaki derneklerle tanıştım. Dernek üyeleri ile gezerken de nakil bekleyen küçücük çocukları gördüm. Herkes organ bağışında bulunmalı. Emine anneme çok teşekkür ediyorum diye konuştu.

Tevfik Yılmaz'ın organları ile yeniden hayata tutunan İrfan Geveze, Ali Fidan, Murat Akın'ın babası Bayram Akın ve Ayşegül Uyar'ın babası Mahmut Uyar da organ naklinin önemine değinerek duygu yüklü birer konuşma yaptı. Konuşmaların ardından Yılmaz ailesi ile nakil olan hastalar ve aileleri hatıra fotoğrafı çektirdi. Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Yalçın Atlı, anne Emine Yılmaz'a çiçek verdi. Konferansın ardından Emine ve Mehmet Yılmaz çiftinin yaşadığı Atatürk Mahallesi'ndeki evlerinde Tevfik Yılmaz için mevlit okutuldu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak Organlarıyla Hayata Tutundukları Gencin Mevlidi İçin Uşak'talar Haberine Ek Organlarıyla... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement