Uşak'ta Yeni Bir Organ Bağışı Daha - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta Yeni Bir Organ Bağışı Daha

Uşak\'ta Yeni Bir Organ Bağışı Daha

Uşak'ta sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen zihinsel engelli gencin iç organları ve korneaları, ailesi tarafından bağışlandı.

04.07.2012 18:57

Uşak'ta sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen zihinsel engelli gencin iç organları ve korneaları, ailesi tarafından bağışlandı.

Uşak'ta 1 Temmuz'da geçirdiği epilepsi krizi sonrası kaldırıldığı Uşak Devlet Hastanesi'nde tedavi altında tutulan ve bugün sabah saatlerinde beyin ölümü gerçekleşen 29 yaşındaki zihinsel engelli Suat Yörük'ün iç organları ailesi tarafından bağışlandı. Aileye bağış için ikna eden Uşak Drgan Nakil

Koordinatörü Dr. Zafer Aydın, nakil için İzmir Organ Nakil Merkezi ile iletişime geçerek çalışmaların başlatıldığını söyledi. İzmir Organ Nakil Merkezi'nin uygun hastaları tespit etmeye çalıştığını da belirten Dr. Zafer Aydın, Suat Yörük'ün kalp,karaciğer,böbrek, pankreas, akciğer, karaciğer ve kornealarının bağışlandığını bildirdi.

İl Organ Nakli KoordinatörüDr. Zafer Aydın, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Aile Suat Yörük'ün iç organları ile kornealarının bağışlanması kararını verdi. Nakil için süreç başlatıldı. Umut ediyoruz ki Suat'ın organları organ bekleyen hastalara ulaşttırılacak."

Oğlunun organlarını bağışlayan Anne Ümmühan Yörük ise, organların başka hastalara umut olmasını istedikklerini söyleyerek, "Oğlum zihinsel engelliydi ve epilepsi hastasıydı. Pazar akşamı evde epilepsi krizi geçirdi. Ambulans ile hastaneye kaldırdık. Bu sabah beyin ölümü gerçekleşti. Organ bağışı kararı aldık. Umarım oğlumun organları başka hastalara faydalı olur" dedi.

Oğlunun cenazesini kent merkezindeki Şeker Evleri Mezarlığı'na defnetmek istediklerini ancak bin TL ücret istendiğini belirten anne Ümmühan Yörük, ekonomik durumunun iyi olmadığını belirterek yetkililerin bu konuda kendisine yardımcı olmasını da istedi.

Uşak, geçtiğimiz aylarda Antalya Akdeniz Üniversitesi'ndeki ilk ve 4. yüz nakillerinde de bağışçı olarak gündeme gelmişti. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uşak'ta Yeni Bir Organ Bağışı Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement