Vali Kıraç: İnsan Onurunu Zedeleyen Bir Çağı Yaşıyoruz - Son Dakika
Güncel

Vali Kıraç: İnsan Onurunu Zedeleyen Bir Çağı Yaşıyoruz

Vali Kıraç: İnsan Onurunu Zedeleyen Bir Çağı Yaşıyoruz

İzmir'de 'Kutlu Doğum' haftası açılış programı kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Cahit Kıraç, "İnsan onurunu zedeleyen sorunların yoğun olarak yaşandığı bir çağı idrak ediyoruz.'Peygamberimiz ve İnsan onuru' konusu böyle bir çağda hem"...

15.04.2013 00:56

İzmir'de 'Kutlu Doğum' haftası açılış programı kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Cahit Kıraç, "İnsan onurunu zedeleyen sorunların yoğun olarak yaşandığı bir çağı idrak ediyoruz. 'Peygamberimiz ve İnsan onuru' konusu böyle bir çağda hem ülkemizin hem de bütün insanlığın gündemine taşınması açısından önemlidir" dedi.

İzmir Müftülüğü'nün 'Peygamberimiz ve İnsan onuru' temasıyla düzenlenen "Kutlu Doğum" haftası açılış programı, bugün akşam saatlerinde, Balçova Kaya Termal Otel'de gerçekleşti. Programa İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Müftüsü Prof. Dr. Ramazan Muslu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay, eski Bakan Işılay Saygın ve çok sayıda davetli katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte ayetler okundu, mevlit ve ilahiler seslendirildi.

Gecede konuşan İl Müftüsü Ramazan Muslu, "Terör, istismar, açlık gibi onur kırıcı pekçok küresel sorunların kıskacındaki insanlık, tarihte görülmemiş bir sınavdan geçiyor. 'Peygamberimiz ve insan onuru' temasının hem ülkemiz, hem de tüm insanlığın gündemine taşınması önem arz etmektedir. İnsan onuru ile ilgili bütün bilgileri Hz Muhammet'in sünnetinde ve davranışlarında en genel hatların da görmek mümkündür" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Onur korunması gereken bir insan özelliğidir. Erdem de insanın yaşam boyu kazanması gereken bir davranıştır. Onurumuzu ve erdemimizi kazanmak için kul hakkına dikkat etmemiz gerekiyor. Bunun dışında maddi çıkarlar uğruna yolumuzdan sapmamamız gerekmektedir" dedi.

Etkinliğin son konuşmacısı olan Vali Kıraç, "Tarih için önemli bir dönüm noktası olan Hz Muhammet, hayati kişiliği ve faliyetleri bilim insanlarının ilgisini çekmiştir. Hakkında 14 asırdır kütüphaneler dolusu eser ele alınmıştır. Böyle etkinliklerde Peygamber efendimizin ele alınması yerine, bazı konulara dikkat çekecek temalı programlar yapılması daha iyidir. Onun öğretilerinden bir ya da bir kaçının ele alındığı böyle bir panelin etap etap yapılması gerekmektedir. Çünkü böyle yapılırsa akılda kalıcılığı daha kolay olur. Ayrımcılığın, ötekileştirmenin, ırkçılığın, şiddetin, işkencenin, terör ve savaşın gelir adaletsizliğinin, açlık ve kıtlık gibi insan onurunu zedeleyen sorunların yoğun olarak yaşandığı bir çağı idrak ediyoruz. 'Peygamberimiz ve İnsan onuru' konusu böyle bir çağda hem ülkemizin hem de bütün insanlığın gündemine taşınması açısından önemlidir" dedi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Vali Kıraç: İnsan Onurunu Zedeleyen Bir Çağı Yaşıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement