Vali Mutlu, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Verdi - Son Dakika
Güncel

Vali Mutlu, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Verdi

Vali Mutlu, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Verdi

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na politikacılar, cumhuriyet savcıları, kamu kurumları ve sivil toplum örgüt yöneticileri, askeri erkan ile eşleri ve şehit aileleri katıldı.

29.10.2013 22:03

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun ev sahipliğinde düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu'na politikacılar, cumhuriyet savcıları, kamu kurumları ve sivil toplum örgüt yöneticileri, askeri erkan ile eşleri ve şehit aileleri katıldı.

Vali Hüseyin Avni Mutlu'nun Wow Otel'de verdiği resepsiyona, İçişleri Bakanı Muammer Güler, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ve eşi Şencan Tekin, Sanatçı Orhan Gencebay, Prof. Dr. Nevzat Tarhan, kamu kurumlarının yöneticileri, sivil toplum örgüt yöneticileri, askeri erkan ile eşleri ve şehit aileleri katıldı.

Davetlileri kapıda İstanbul Vali Yardımcısı Kazım Tekin ve eşi Şencan Tekin karşıladı. Wow Otel'de düzenlenen resepsiyon öncesi Vali Avni Mutlu, tüm Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Bu gün çok gururlu olduklarını söyleyen Vali Mutlu, Cumhuriyetin 90. yılını kutlama sevinci içerisinde olduğunu belirtti. Vali Mutlu, "Cumhuriyetimizin büyük atamızın ve milli mücadele arkadaşlarının şehitlerimizin, gazilerimizin bize en büyük emaneti ve milletimizin en büyük zenginliğidir. Bu zenginliği büyütmek ve güçlendirmek 76 milyon yurttaşın en büyük heyecanıdır. Bu gün bu heyecanı ve bu coşkuyu İstanbul'da ve ülkemizin her yerinde hissettik. 90'nın yılın heyecanını gönlümüzde derin bir şekilde hissettik. Nice yıllara bu heyecanımızı paylaşarak birliğimizi, beraberliğimizi artırmayı temenni ediyorum" dedi.

"ÇİFTE COŞKU YAŞADIK"

İstanbul'da Cumhuriyet Bayramı coşkusunu tek yaşamadıklarını belirten Vali Mutlu, Marmaray gibi önemli bir projenin milletle buluşma heyecanını da yaşadıklarını söyledi. Vali Mutlu, "İstanbul'da sadece Cumhuriyet Bayramı coşkusunu değil Marmaray gibi çok önemli bir projenin milletimizle buluşması, iki kıtanın kucaklaşmasını gerçekleştirdik. O da bizler için ayrı bir sevinç oldu. Bu sevinci de paylaşıyoruz. Bu güzel hizmet vesilesiyle de devletimize, hükümetimize emeği geçen herkese şükranlarımızı bir kes daha paylaşıyoruz." şeklinde konuştu.

"LONDRA VE PEKİN KESİNTİSİZ BİRLEŞTİ"

Türkiye'nin önemli bir proje gerçekleştirdiğini aktaran Mutlu, "Pekin ve Londra'yı kesintisiz birleştiren bu hattın açılması hepimiz için çok büyük bir onur oldu. Bu onuru İstanbullularla, yurt dışından gelen konuk Cumhurbaşkanlarıyla, Başbakan ve bakanlarla ve büyükelçilerle birlikte yaşadık. İstanbullularla Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda bir arada olmak ve bu heyecanı burada paylaşmak güzel" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin "Marmaray tünelinden geçerken neler hissetiniz?" sorusuna Vali Mutlu şu şekilde cevap verdi:

"Daha önce ki tünel çalışmaları esnasında boğazın tam ortasında yürüme fırsatı da bulmuştum. Ayrı bir heyecan. Tabi bu gün ki Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Bakanlarımız, kıymetli konuklarımız, halkımızla birlikte sürekli hizmet verecek bir metroda geçiş yapmak çok farklı bir heyecandı. Çok güzel bir duyguydu. Geçiş sırasında saatimize baktık. Saat kaçtan geçiyoruz diye özel hatıralarımızın arasında yazmış olacağız. Kestiğimiz kurdeleyi de özellikle saklayacağız. Bizim için çok özel bir hatıraydı."

İçişleri Bakanı Muammer Güler de, basın mensuplarına kısa bir konuşma yaparak, Marmaray Projesi'nin temellerinin İstanbul Valiliği döneminde atıldığını söyledi. Bakan Güler, "İstanbul'da 2004'te benim valiliğim döneminde temelini attığımız Marmaray projesi İstanbul için, Türkiye için, ülke için çok önemli bir proje bununda mutluluğunu ve sevincini yaşıyorum o sevinci İstanbullular ile yaşamaya geldim. Sağlıklı, huzurlu, yıllara erişmesini diliyorum. Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Cumhuriyet Resepsiyonu'na katılan Sanatçı Orhan Gencebay da tüm Türkiye'nin Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Cumhuriyet Resepsiyonu yenilen açık büfe yemeğinin ardından son buldu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vali Mutlu, Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement