Vali Tuna ve Ertuğrul Sağlam Türk Kahvesi Müzesi'ni Gezdi - Son Dakika
Güncel

Vali Tuna ve Ertuğrul Sağlam Türk Kahvesi Müzesi'ni Gezdi

Vali Tuna ve Ertuğrul Sağlam Türk Kahvesi Müzesi\'ni Gezdi

Vali Güngör Azim Tuna, Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ve Ajans Genel Sekreteri Hüseyin Kocabıyık, 16'ıncı yüzyıldan kalma; kahve kavurucuları, fincanlar, el yapımı mangal ve cezveler gibi birçok objenin görücüye çıktığı, dünyanın ilk 'Türk Kahvesi Geçici Müzesi'ni ziyaret etti.

04.09.2013 20:06

2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı'nın tarihi bir Odunpazarı evini Geçici Türk Kahvesi Müzesi'ne dönüştürdüğünü kaydeden Vali Tuna, Türk kahvesinin yaklaşık 400 yıllık geçmişe sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Kahve geldiği yer itibariyle bize ait olmamasına rağmen dünyada 'Türk kahvesi' olarak biliniyor. Eskişehir'in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti olmasından dolayı tarihi mekanlardan yararlanarak burada eskiden olduğu gibi Türk kahvesi pişirilen iş yerleri yapılmasına vesile olacağız. Türk kahvesi orijinal haliyle Odunpazarı'nda içilir hale gelecek."

Vali Tuna, Teknik Direktör Sağlam'a, Geçici Türk Kahvesi Müzesi'ne gelerek, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti etkinliklerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Eskişehirspor'u yakından takip ettiğini belirten Vali Tuna, "Eskişehirspor'un gönlümüzde ayrı bir yeri var. Üç maçı da stada gidip izledim. İnsan daha iyi neticeler alamadığımız için kahroluyor. Eskişehirspor'un ligde yenemeyeceği takım yok. Şampiyon olamaması için de hiçbir sebep yok. " diye konuştu.

Ertuğrul Sağlam ise, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Eskişehir'in bu yıl için Türkiye'de ve Türk dünyası ülkelerde önemli bir görev üstlendiğini bildirdi.

Bugün, kendisinin de içmekten keyif aldığı Türk kahvesinin serüvenini takip ettiğini belirten Sağlam, müzenin Türk kahvesinin geçmişi anlatmakta da yararlı olduğunu vurguladı.

Vali Tuna'ya Eskişehirspor'a verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Sağlam, şunları söyledi:

"İyi bir dönem geçirdik. Süper Lig'in 3 şampiyonuyla oynadık. İstersek, inanırsak, birbirimizi destek olursak, bu ligde çok güzel işler yapabiliriz. Camiaya ve taraftarımıza umut verdiğimiz için, gelecek adına bir umut ortaya koyduğumuz için mutluyuz. Takviyeye ihtiyacı olan takımımızı güçlendirmek için ciddi bir arayış içindeyiz. "

2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği etkinlikleri kapsamında beğeniye sunulan sergide; Türk kahvesi yapmayı bilmeyen hanımlara ve beylere kahve yapmanın öğretildiği bildirildi. 23 Eylül'e kadar açık kalacağı belirtilen sergiyi, yerli ve yabancı birçok turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Müzeyi ziyaretin ardından Vali Tuna ve Sağlam Odunpazarı halkıyla bir araya geldi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Vali Tuna ve Ertuğrul Sağlam Türk Kahvesi Müzesi'ni Gezdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement